TV Nova zahájila casting na reality show Asijský expres

pátek, 16. července 2021, 14:35 Aktuality, TV MediaGuru

Nova připravuje novou cestovatelskou reality show. Úkolem soutěžní dvojice je dostat se co nejrychleji z místa A do místa B, a to s velmi omezeným rozpočtem.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Televize Nova zahajuje od pátku 16. července casting na novou soutěžní cestovatelskou reality show Asijský expres. Utkávají se v ní dvojice (partneři, příbuzní, kolegové, kamarádi), které se vydávají na cestu po jihovýchodní Asii s velmi omezeným rozpočtem. Na cestě k cíli je potká mnoho úkolů, zastávek a musí učinit několik důležitých rozhodnutí. Poznají místní kuchyni a regionální zvyky, krajinu, život ve městech i ve vesnicích. Vyhrává ta dvojice, která se nejrychleji dostane do cíle.

„V průběhu hry dochází k postupnému vyřazování jednotlivých dvojic. Ta, která dorazí na místo srazu poslední, vypadává ze hry,“ říká Jakub Strýček, marketingový ředitel TV Nova. Přesný čas natáčení se bude podle jeho slov upřesňovat podle aktuální světové situace.

Hraje se o 1 milion korun. Přihlašovat se do soutěže je možné od dnešního dne. Do soutěže se mohou hlásit i jednotlivci, v takovém případě Nova nabízí pomoc s výběrem partnera do soutěžní dvojice.

Soutěž se poprvé vysílala v Holandsku a v Belgii v roce 2004 pod názvem Pekingský expres (pozdější řady byly situovány do Jižní Ameriky). Postupně se rozšiřovala do dalších zemí (Německo, Skandinávie, Francie, Španělsko, Itálie či Polsko), v některých pozdějších úpravách se vysílala pod názvem Asijský expres, aby zdůraznila původní díly pořadu, který se odehrával v Asii.

-mav-