Vznikl nový byznysový web Newstream, vede ho Zavadilová

neděle, 4. července 2021, 08:15 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Za nový byznysovým webem Newstream stojí bývalá šéfredaktorka deníku E15 Tereza Zavadilová.

Zdroj: Newstream

Zdroj: Newstream

Na domácí mediální trh vstoupil nový web Newstream. Vede ho bývalá dlouholetá šéfredaktorka deníku E15 Tereza Zavadilová. Server se chce zaměřit na ekonomické zpravodajství, především na finance, kromě toho by ale měl přinášet třeba také lifestylová témata. Chystá rovněž video.

„Chceme se během krátké doby dostat mezi pět největších byznysových webů. Zároveň se zavážeme čtenářům, že nebudeme obsah zavírat za paywall. Současná doba je přelomová v tom, že demokratizuje přístup k věcem pro všechny, a to je i v naší DNA,“ uvedla Zavadilová.

Newstream podle ní vzniká jako nezávislý web, za kterým není žádné tradiční vydavatelství. Finančním partnerem projektu je miliardář Radomír Lapčík, který mimo jiné založil finanční ústav Trinity Bank.

„Dlouhodobě si myslím, že byznysové zprávy jsou důležité – národní hospodářství je pilíř státu a osobní finance řeší každý z nás. Pro všechny je tedy nezbytné mít v dnešní rozbouřené době kvalitní informace. A ty by měly být zdarma. Proto rád podpořím profesionální novinářský tým,“ podotkl Lapčík. Motivací pro klíčové členy redakce bude možnost získat podíl na kapitálu firmy.

Redakci Newstreamu nyní tvoří Petra Jansová a Veronika Kudrnová, jež stejně jako Zavadilová dříve působily v deníku E15. Postupně je doplní další redaktoři. Stálými spolupracovníky redakce jsou Viliam Buchert a Stanislav Šulc, který přichází z pozice zástupce šéfredaktora Deníku. Šulc nyní pro Newstream připravuje videoseriál o úspěšných lidech, ve kterém se například objeví portrét Jaromíra Jágra a který web uvede na podzim.

-čtk-