Whoop-de-doo kampaní podpoří menstruační kalíšek

sobota, 24. července 2021, 07:15 Aktuality, Reklama MediaGuru

„Až na krev“ jde ve své nové kampani designérská značka intimních pomůcek pro ženy Whoop-de-doo.

Z natáčení kampaně, zdroj: Whoop-de-doo

Z natáčení kampaně, zdroj: Whoop-de-doo

Značka intimních pomůcek pro ženy Whoop-de-doo, za níž stojí designérka Anna Marešová, spouští novou kampaň na podporu svého menstruačního kalíšku. Zároveň tak chce v offline i online médiích zvýšit povědomí o značce. 

„Whoop·de·doo nikdy nebylo pouze o erotice. Vnímá ženu jako celek. Přirozeně a nenásilně spojuje dohromady vše, co k ženě patří. Je o jejích emocích, těle, intimním zdraví, cyklech, zdravém sebevědomí i o sexualitě. Společnost toto často odděluje a zároveň nás stále trochu nutí se za vše výše zmíněné stydět. Whoop·de·doo dělá pravý opak,“ říká Anna Marešová.

Menstruační kalíšek Whoop·de·doo by na trh uveden loni na podzim, a to záměrně pouze v červené barvě. Jeho launch podpořila i kampaň na Hithitu, kde se podařilo získat 1,2 milionu korun. Dnes jej používá přes tři tisíce žen. 

V nové kampani „Period Pleasure Stories ukazuje značka, že menstruace je ve své podstatě spojena s krví. Oslovit tak chce i mladší cílovou skupinu. „Na místo stigmatizující reklamní symboliky jsme se rozhodli být autentičtí, stále však se zachováním čistoty a estetiky, které jsou Whoop·de·doo vlastní,“ vysvětluje koncept marketingová manažerka Whoop·de·doo Eva Zubec. 

Reklamní kampaň Period Pleasure Stories od Whoop-de-doo

Kreativu kampaně, produkci i media buying si značka zajišťuje sama v malém týmu in-house v čele s designérkou Annou Marešovou. Zároveň kampaň vychází z nového brand manuálu, který Whoop-de-doo představila před dvěma měsíci.

Za menstruační kalíšek byla Anna Marešová letos nominována na cenu Czech Grand Design v kategorii Designér roku. Kalíšek získal také slovinské ocenění Big See 2021, mimo jiné i za svou udržitelnost. Spolu s kalíškem představila designérka také vlastní podcastovou sérii o ženské intimitě Přiznej barvu. Dalším produktem, který chce letos představit, je lubrikační gel. S týmem pracuje také na vývoji vlastní mobilní aplikace menstruačního kalendáře. Ten by měl být uveden v roce 2022. 

-stk-