ADC vandalizuje vlastní kampaň na Creative Awards

pátek, 13. srpna 2021, 14:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Art Directors Club bude poprvé komunikovat svou soutěž ADC Czech Creative Awards i v outdooru.

Venkovní reklama na ADCCCA záměrně vandalizována, zdroj: ADC.

Venkovní reklama na ADCCCA záměrně vandalizována, zdroj: ADC.

Art Directors Club (ADC) spouští kampaň na svou soutěž ADC Czech Creative Awards. Kromě online prostředí ji bude poprvé propagovat i v ulicích. Od 10. srpna je k vidění na 15 venkovních plochách v Praze. Outdoorovou část je realizována ve spolupráci s JCDecaux, které už druhým rokem poskytuje plochy projektu ADC Unit.

„Od začátku jsme chtěli ADC víc otevřít veřejnosti – aby lidi věděli, že za reklamou, na kterou se dívají každý den v televizi, stojí skuteční lidé, kteří kromě jiného mají občas i skutečné emoce. V tomhle případě závist,” vysvětluje David Suda, předseda ADC.

Na vizuálech fotografa Ondřeje Szollose se svými minulými úspěchy v soutěži chlubí členové ADC, konkrétně David Suda, Richard Stiebitz, Klára Palmer, Dejan Štajnberger a Pavel Flégl. V rámci konceptu Nas*r všechny jsou však všechny vizuály výrazně poničené více či méně vulgárními kresbami méně úspěšných kreativců. Digitální vandalismus zastal jako art director kampaně Richard Axell, většina vizuálů použitých jako CLV ale byla ještě před nasazením do rámů skutečně fyzicky poničena. ADC přitom upozorňuje, že vandalismus reklamních ploch byl s partnerem předem dohodnutý

Letošní ADC Czech Creative Awards budou rozdány koncem října, zvýhodněné early birds přihlášky jsou otevřené do 31. srpna, do 17. září pak mohou agentury svoje práce hlásit za vyšší cenu. Na webu ADC už bylo také zveřejněno kompletní složení letošní poroty.

-stk-