Billa instaluje ekologické děliče zboží do regálů

středa, 25. srpna 2021, 07:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Billa zavádí na své prodejny děliče do regálů ze 100% recyklátu, ušetří tak zhruba 28 tun plastu.

Nové děliče jsou sice černé, ale ušetří okolo 28 tun platu, zdroj: Billa.

Nové děliče jsou sice černé, ale ušetří okolo 28 tun platu, zdroj: Billa.

Obchodní řetězec Billa zavádí na své prodejny děliče do regálů ze 100% recyklátu (rPETu), ušetří tak 28 tun primárního plastu. Děliče jsou oproti původním průhledným v černé barvě, ale vyrobené pouze z druhotných surovin neboli z recyklovaného plastu (rPET). Životnost obou typů děličů je stejná, v průměru 5 let.

„Tímto krokem postupně na všech prodejnách ušetříme dalších 28 tun primárního plastu, který jsme doposud používali pro výrobu děličů,“ říká Ivan Holub, koordinátor udržitelného rozvoje Billa ČR.

V prodejnách se nové děliče budou instalovat postupně, automaticky jsou pak zaváděny na nové prodejny nebo prodejny, které prošly rekonstrukcí. Slouží tak už nyní v Čáslavi, Hradci Králové, Milevsku, Mladé Boleslavi, Praze Řepy, Přešticích nebo Veselí nad Moravou.

Řetězec tak navazuje na dosavadní kroky v rámci strategie udržitelnosti Plán B. Po obměně nákupních košíků za ekologičtější variantu a uvedení celopapírových sáčků na pečivo zavádí šetrnější způsob, jak oddělovat zboží v regálech.

Billa: Byznys bez lidí dělat nejde, a udržitelnost už vůbec ne

úterý 20. dubna 2021

-zue-