CzechTourism láká německé turisty do lázní i na městské pobyty

pondělí, 16. srpna 2021, 14:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

CzechTourism se v kampani soustředí na německé turisty. Láká je do lázní a na podzimní městské pobyty.

Z aktuální reklamní kampaně CzechTourismu v Německu, zdroj: CzechTourism

Z aktuální reklamní kampaně CzechTourismu v Německu, zdroj: CzechTourism

Německu startuje v pondělí 16. srpna podzimní kombinovaná marketingová kampaň, jejíž úkolem je zvýšit mezi německými turisty zájem o zejména lázeňské a městské pobyty v Česku a pomoci českým podnikatelům prodloužit turistickou sezónu. Realizaci tříměsíční kampaně s rozpočtem šest milionů korun, za kterou stojí zahraniční zastoupení CzechTourism v Německu, bude mít na starosti berlínská agentura Zanatta. 

Těžiště kampaně bude zejména v příhraničních spolkových zemích, jako jsou Sasko, Bavorsko, dále pak Berlín či Durynsko, odkud podle průzkumů přijíždí přes 80 % německých návštěvníků. „Zatímco zájemce o lázeňskou dovolenou bude reklama oslovovat třeba v čekárnách u lékaře, v nejčtenějších saských novinách nebo veřejnoprávním rozhlase, na městské turisty bude mířit propagace na digitálních citylightech nebo výkonová reklama online,“ přibližuje kampaň Markéta Chaloupková, ředitelka zahraničního zastoupení v Německu.

V Německu, Polsku, Rakousku, Slovensku, Nizozemí, Maďarsku a Ukrajině současně běží online kampaň na podporu příjezdového turismu s rozpočtem 8,7 milionu korun. 

Dále agentura CzechTourism spustila ve spolupráci s Prague City Tourism v Německu, Polsku, Nizozemsku a Belgii společnou co-brandovou kampaň „V Praze jako doma“, která má přitáhnout ze jmenovaných trhů chybějící turisty do české metropole. 

Na podporu příjezdů turistů z Německa probíhají také individuální a hromadné novinářské cesty s různou tematikou, od karavaningu, přes cykloturistiku až po kulturní život v českých městech.

-stk-