Effie uzavírá přihlášky 16. srpna, nově hodnotí i sportovní marketing

úterý, 10. srpna 2021, 11:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Uzávěrka přihlášek do letošního ročníku soutěže Effie se blíží. Lze je podávat jen do 16. srpna.

Zdroj: Effie / AKA

Zdroj: Effie / AKA

Letošní ročník soutěže Effie, kterou pořádá Asociace komunikačních agentur (AKA), již 16. srpna uzavírá příjem přihlášek. Nově je možné soutěžit i v kategorii sportovního marketingu.

Přihlásit své projekty mohou komunikační, mediální či jiné agentury nebo jejich přímí zadavatelé. Podmínkou k řádné registraci je, aby kampaně proběhly v období od 1. ledna 2020 do 30. června 2021. Výjimku tvoří kategorie Dlouhodobé budování značky a Business Transformation, do nichž mohou být přihlášené i kampaně zveřejněné až 3,5 roku nazpět.

Novou kategorií Sportovní marketing chce Effie postihnout reklamní počiny na poli sportu i e-sportu. „Kromě tradičních sportovních kampaní mohou agentury i značky přihlašovat také e-sportové projekty, což je fenomén, který se v posledních letech těší velké oblibě. Značky si uvědomují jeho důležitost, a proto do marketingové podpory začínají vkládat nemalé finanční prostředky. Důsledkem toho jsou velice povedené reklamní počiny, které mají v naší soutěži velkou šanci uspět,” vysvětluje ambice nové kategorie Ondřej Novák z týmu Effie.  

Vítěze jednotlivých kategorií vybere porota složená z  22 odborníků, kteří působí napříč celým marketingovým odvětvím. Mezi ně patří zástupci zadavatelů reklamy, komunikačních a mediálních agentur, výzkumných společností a novinářů, respektive odborníků na marketing a komunikaci, a také ředitel Asociace komunikačních agentur.  

Slavnostní vyhlášení vítězů se uskuteční v  listopadu 2021, termín i samotný průběh večera bude upřesněn s  ohledem na pandemickou situaci.

-stk-