Loono v pražském metru nabádá k prevenci a testování na HIV

neděle, 15. srpna 2021, 08:45 Aktuality, Reklama MediaGuru

Loono spouští osvětovou kampaň „Zůstaň negativní“, nabádá k prevenci a testování na HIV.

Zdroj: Loono

Zdroj: Loono

Nezisková organizace Loono startuje venkovní osvětovou kampaň. V pražském metru komunikuje s heslem „Zůstaň negativní“, s nímž reaguje na neustále se zvyšující počet lidí nakažených virem HIV a také na důležitost včasného testování. 

Celosvětově se nákaza virem HIV vyšplhá až k 1,8 milionům případů. Jen v České republice se za rok 2020 virus HIV diagnostikoval u 251 případů a podle různých epidemiologických modelů se odhaduje, že až 20–25 % nakažených lidí v ČR o své infekci stále neví. Tito lidé pak nejsou včas léčeni a hrozí riziko postupu do další fáze onemocnění (AIDS) či nevědomého přenosu na další lidi.

Kampaň nabádá k používání kondomu jakožto prostředku, který chrání před onemocněním HIV, a zároveň připomíná význam pravidelného testování. Vizuály odkazují také na speciální microsite  www.doledobry.cz, kde jsou k dispozici další informace. V rámci online prostředí bude fungovat také poradna Loona, možné bude i poslech tematických epizod podcastu. 

Na kreativě se podílela agentura Isobar. Projekt byl realizován za finanční podpory Ministerstva zdravotnictví České republiky.

-stk-