Majitel Prazdroje komunikuje své udržitelné závazky do EU

neděle, 8. srpna 2021, 08:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Společnost Asahi spustila na LinkedInu kampaň na podporu povědomí o svých udržitelných aktivitách.

Zdroj: Asahi

Zdroj: Asahi

Mezinárodní společnost Asahi, jež na českém trhu vlastní pivovarnickou jedničku Plzeňský Prazdroj, spustila na LinkedInu kampaň, kterou chtěla komunikovat své nové udržitelné závazky. Cílila přitom především na zaměstnance evropských institucí či neziskových organizací navázaných na EU orgány.  

Kampaň si kladla za cíl především rozšířit u cílové skupiny povědomí o vysoké úrovni autoregulace ve vztahu k udržitelné produkci v pivovarnickém sektoru, a přesvědčit tak instituce k větší spolupráci na legislativních normách týkajících se udržitelnosti.  

Zvolen k tomu byl komunikační kanál ve formě profesní sítě LinkedIn, kde byly závazky komunikovány pod jednotícím heslem #Legacy2030, a legacy we can be proud of. Za tímto účelem byla vytvořena sada kreativ vycházející z vizuální identity komunikace Legacy 2030, jež komunikovala zásadní závazky a výsledky firmy v ekologickém snažení.

V rámci kampaně získala společnost více než 850000 sponzorovaných impresí u 215000 unikátních uživatelů z cílové skupiny. Mimo to dalších 140000 impresí kampaň vygenerovala organicky v rámci vlastních followerů a na ně navázaných komunit. Organické návštěvy sekce Sustainability webu Asahi během kampaně vzrostly o 42 %.

„Kampaň vnímáme velmi pozitivně. Jednoznačně se nám podařilo zvýšit povědomí o našich aktivitách v této oblasti. Těší nás také pozitivní zpětná vazba na konkrétní závazky a projekty, kterou díky kampani získáváme napříč profesní komunitou zabývající se udržitelností,,“ komentuje Jitka Plchová, Communication & Public Affairs Manager for Europe, Asahi Europe & International.  

Pod kampaní je podepsána agentura Leo Burnett.  

-stk-