Milena Žampová prodala Luxury Guide skupině Khypo

čtvrtek, 12. srpna 2021, 15:00 Aktuality, Tisk MediaGuru

Investiční skupina Khypo se stala novým majitelem skupiny Luxury Guide. Dosud ji vlastnila vydavatelka Milena Žampová.

Zdroj: Luxury Guide

Zdroj: Luxury Guide

Lifestylový magazín Luxury Guide a jeho sesterské tituly zaměřené na byznys, cestování a development mění majitele. Tituly Luxury Guide, Luxury Business, Luxury Design&Developer a Luxury Travel&Style přecházejí po dvaceti letech pod mezinárodní investiční skupinu Khypo. Ta stojí mimo jiné za fondem investorů Czech Capital Fund SICAV. Nový vydavatel drží 100% podíl ve všech titulech portfolia.

Skupina Khypo od předchozí vydavatelky Mileny Žampové s balíkem printových titulů převzala také web luxuryguide.cz. V rámci online magazínu noví majitelé plánují mimo jiné vznik sekce věnované udržitelnosti a společenské zodpovědnosti. „V dobře cíleném vydavatelském sektoru spatřujeme nemalý ekonomický potenciál, naše ambice ale směřují také k obohacení mediální scény o zajímavé produkty,“ zdůvodnil akvizici Miloš Vančura, zakladatel investiční skupiny Khypo.

Nově vzniklou mediální sekci Khypo povede Jitka Krulcová. Ta přichází do nové pozice z postu publisherky vydavatelství Premium Media Group. „Aktuálně pracujeme na redesignu všech převzatých titulů. Především v ústředním produktu Luxury Guide se chceme více věnovat reportážím, autentickým recenzím a přinášet českým čtenářům mezinárodní inspiraci. Naším bezprostředním cílem je upevnit pozici Luxury Guide v segmentu A+ magazínů a jasně se vyhranit na cestě k pozici lokální jedničky,“ uvedla Jitka Krulcová.

Pozici Advertising Director bude i nadále zastávat Jitka Klementová.

Tištěný Luxury Guide nadále počítá s přímou distribucí, a to na 7000 adres z privátní databáze investiční skupiny, ale také z databází kontaktů nejvýznamnějších partnerů vydavatelství působících v oblasti luxusu. Významný distribuční kanál magazínu představují také pětihvězdičkové hotely, vybrané restaurace, beauty salony, showroomy, privátní kliniky a sportovní kluby. První vydání magazínu v režii nového týmu vyjde v listopadu.

Titul Luxury Guide poprvé vyšel v roce 2001, založila ho Milena Žampová. Je postaven na přímé distribuce s doplňkovou volnou distribucí. Mezi nejvýznamnější komerční partnery magazínu patří fashion a designové značky, luxusní hodinářské a šperkařské brandy, ale také nejvýznamnější developeři a finanční instituce působící na domácím trhu. 

-mav-