Na kanálech Discovery sleduje olympiádu 100 mil. diváků

středa, 4. srpna 2021, 10:40 Aktuality, TV MediaGuru

Více než 100 milionů diváků sleduje LOH přímo na kanálech Discovery, dalších 175 milionů diváků sleduje hry na kanálech některého z evropských partnerů.

Streamovací služba discovery+ a veškeré digitální platformy Eurosportu, mezi které patří i v České republice a na Slovensku dostupný Eurosport Player, oznámila za prvních devět dnů Letních olympijských her celkem 750 milionů sledovaných minut olympijského obsahu. To je osmnáctkrát více než tomu bylo ve stejném momentě po dobu Zimních olympijských her v Pchjongčchangu 2018. V případě Tokia 2020 jde o první Letní olympijské hry vysílané pod hlavičkou televizní společnosti Discovery

Sledovanost lineárního televizního vysílání dosahuje nejvyšších čísel především ve skandinávských zemích. V nich totiž Discovery vysílá Letní olympijské hry v Tokiu prostřednictvím volně šířeného obsahu v rámci sublicencí udělovaných svým lokálním obchodním partnerům. 

Olympijské hry sleduje v souhrnu podle společnosti více než 275 milionů diváků. Více než 100 milionů z nich zvolilo přímo vlastní kanály z portfolia Discovery (ať už lineární či digitální), a dodatečných 175 milionů diváků sleduje hry na kanálech některého z evropských partnerů, kterým Discovery vysílací práva sublicencuje v podobě volně šiřitelného obsahu. Kumulativně se pak podařilo navýšit dosah o 10 % oproti Pchjongčchangu 2018. Sledovanost placených kanálů z portfolia Discovery se zvýšila o více než 30 %.

Finální data budou zveřejněna po slavnostním zakončení Olympijských her. Discovery vysílá Letní olympijské hry v Tokiu 2020 v rámci 50 evropských trhů.

-mav-