Nova spustí 13. srpna kanály Nova Sport 3 a Nova Sport 4

středa, 4. srpna 2021, 13:15 TV, Aktuality MediaGuru

Nova rozšiřuje portfolio svých placených sportovních kanálů o stanice Nova Sport 3 a Nova Sport 4. Přinesou významné fotbalové zahraniční soutěže.

Loga nových sportovních kanálů televizní skupiny Nova, zdroj: TV Nova

Loga nových sportovních kanálů televizní skupiny Nova, zdroj: TV Nova

Skupina Nova spustí od 13. srpna vysílání sportovních kanálů Nova Sport 3 a Nova Sport 4. Nabídne na nich především fotbalové zápasy Ligy mistrů UEFA, italské Serie A, španělské LaLigy a německé Bundesligy. Distribuční práva na tyto soutěže získala TV Nova díky novému partnerství se Saran Media Group. Nova už v současnosti drží práva pro francouzskou Ligue 1.

Nova tak rozšiřuje portfolio svých placených sportovních kanálů, dosud provozuje stanice Nova Sport 1 a Nova Sport 2. Akvizice sportovního obsahu navazuje na záměr televizní skupiny rozšiřovat prémiový placený obsah. Letos navýšila investice do původní tvorby a do rozvoje videoportálu Voyo.

„Klíčovým prvkem pro CME je produkce nejen atraktivního lokálního, ale také prémiového sportovního obsahu, což nás podle mého názoru v segmentu placených TV výrazně odlišuje. Získáním těchto práv jsme výrazně zlepšili pozici CME v České republice i na Slovensku, neboť budeme schopni našim divákům nabídnout jedny z nejatraktivnějších fotbalových zápasů na trhu,“ říká Didier Stoessel, generální ředitel CME.

Nové kanály Nova Sport 3 a Nova Sport 4 začnou vysílat 13. srpna se startem německé Bundesligy a španělské LaLigy. O týden později začíná italská Serie A a 17. srpna Nova Sport odvysílá 4. předkolo Ligy mistrů UEFA. Nové sportovní stanice se objeví v nabídce O2 TV, T-Mobile Czech Republic, Slovak Telekom a DIGI Slovakia. TV Nova jedná o distribuci Nova Sport 3 a 4 i s dalšími partnery.

„Zápasy Ligy mistrů UEFA budou doprovázet na stanicích Nova Sport 3 a Nova Sport 4 i velkoryse pojatá zápasová studia s fotbalovými experty. V novém studiovém komplexu, který brzy představíme, hrají sportovní zpravodajství a přenosy důležitou roli. Soustředíme se zde na propojení sportovních výsledků a aktualit s živým vysíláním v moderním pojetí designu a se špičkovým technologickým servisem,“ uvedl kreativní ředitel TV Nova Alan Záruba.

O2 TV uvede kanál Premier Sport 2, přinese Ligu mistrů

středa 4. srpna 2021

-mav-