Pietro Filipi otevřelo dva obchody, chystá třetí mimo Prahu

pondělí, 16. srpna 2021, 15:10 Aktuality, Retail, Marketing MediaGuru

Zbankrotovaná značka Pietro Filipi otevřela v Praze na Národní a v Štěrboholích dva obchody. Se slevou rozprodává své zásoby.

Zdroj: Pietro Filipi

Zdroj: Pietro Filipi

Módní značka Pietro Filipi, jež letos pod vedením Michala Mičky zbankrotovala a nechala za sebou zaměstnance i dodavatelé, kteří nedostali zaplaceno za svou práci, se snaží o restart. Za ním stojí Lukáš Uhl, který ve firmě již dříve působil a stál například za oživením Zootu, a Lenka O’Neill, zakladatelka módního e-shopu Tamsin. 

Ve snaze o restart otevřela značka dva kamenné obchody, a to v Praze na Národní ulici a v outletovém centru Fashion Arena ve Štěrboholích. V nich nabízí jak nejnovější kolekce, které byly ve skladech připravené pro novou sezónu, tak i starší modely. Ke koupi jsou s až 70% slevou. 

„Získali jsme všechno zboží po Pietro Filipi s pokynem je rozprodat, a vytvořit tak aspoň něco pro věřitele,“ popisuje na svém LinkedIn profilu Lukáš Uhl a dodává: „Když přijdete a něco si koupíte, tak nejen, že získáte kvalitní a super oblečení za dobrou cenu (slevy 30–70%), ale také pomůžete zástupům bývalých zaměstnanců a dalším věřitelům, aby aspoň něco dostali zpět. Výtěžek naší práce jde jim.“

V plánu je otevření ještě jedné prodejny mimo Prahu, zároveň se uvažuje i možnostech online prodeje. Mezitím se hledá pro značku nová náplň a nový partner. Jak informoval deník E15, do hry o Pietro Filipi se přihlásil nedávno i Zoot, který vede skupina Natland s Milanem Polákem. Zájem má dále také slovenský podnikatel a bývalý partner skupiny Penta Jozef Špirko prostřednictvím své oděvní firmy Ozeta či zakladatel značky Pietro Filipi Petr Hendrych.

Pietro Filipi působí na českém trhu od roku 1993. Kvůli finančním problémům do ní vstoupil v roce 2017 Michal Mička, který se svou investiční společností C2H koupil 80% podíl, od dva roky později získal zbývajících 20 %. Mička rovněž majetkově vstoupil do značky Kary. Obě dvě se letos dostaly do insolvence. 

Pietro Filipi míří do insolvence, své lidi nabádá k výpovědi

čtvrtek 21. ledna 2021

-stk-