Praha chce přes nové suvenýry kultivovat cestovní ruch

čtvrtek, 19. srpna 2021, 11:40 Aktuality, Marketing MediaGuru

Prague City Tourism vytvořila ve spolupráci s pražskými tvůrci nové portfolio suvenýrů. Chce tak inovovat a kultivovat cestovní ruch.

Jedním z nových suvenýrů je i kreslený průvodce po pražské památkové rezervaci od spisovatelky Aleny Ježkové a ilustrátorky Michaely Kukovičkové, zdroj: Prague City Tourism.

Jedním z nových suvenýrů je i kreslený průvodce po pražské památkové rezervaci od spisovatelky Aleny Ježkové a ilustrátorky Michaely Kukovičkové, zdroj: Prague City Tourism.

Limitovaná edice křišťálových sklenic od Ronyho Plesla, komiksové příběhy o umění v pražském metru od Ondřeje Horáka a Davida Kaliky nebo kreslený průvodce po pražské památkové rezervaci od Michaely Kukovičové a Aleny Ježkové. To jsou jen některé produkty z nového portfolia suvenýrů, které na trh uvádí Prague City Tourism, oficiální destinační organizace hlavního města Prahy. Cílem je představit Prahu jako kultivované a udržitelné město. 

Pro přípravu nových suvenýrů se Prague City Tourism spojila se známými pražskými tvůrci, kteří vyvinuli vlastní produkty a v mnoha případech se jedná o limitované edice. 

Hlavní město společně s organizací tímto krokem pokračuje v naplňování nové strategie, jejímž hlavním cílem je inovace a kultivace cestovního ruchu. Skrze ně chce představit nejen zahraničním turistům tradiční český um a cit pro krásu. „Rozhodli jsme se přijít na trh s autentickými suvenýry, do nichž jejich tvůrci vkládají své příběhy a nezůstávají pouze na líbivém povrchu,“ vysvětluje členka představenstva Prague City Tourism Jana Adamcová.

Kromě výše jmenovaných figurují v portfoliu speciální edice šperků z růžového skla s pískovanými třešňovými květy z dílny Ko-ra-le, která vznikla jako pocta rozkvetlým petřínským sadům, dále pohlednice, magnetky, diáře či tužky z dílen ilustrátorů Linh, Smota či Gabriely ze studia Drawetc, z dílny Bohemia Paper nebo z portfolia studia Pragtique. 

Při výběru byl kladen důraz také na udržitelnost, což je jedním z hlavních cílů nové strategie cestovního ruchu v metropoli.  „Za každým suvenýrem vidíme konkrétního pražského tvůrce. Kulturní udržitelnost pro nás znamená ekonomicky a marketingově podporovat pražskou řemeslnou a uměleckou komunitu výběrem toho nejlepšího, co nabízí. Vždyť i to je historická role veřejných institucí,“ dodává Jana Adamcová.

Suvenýry je možné zakoupit na e-shopu či na Petřínské rozhledně, která prozatím slouží jako pilotní místo prodeje.

-stk-