Relay proměňuje prodejní síť, letos přidá 12 nových poboček

pátek, 27. srpna 2021, 11:00 Aktuality, Retail MediaGuru

Síť Relay dojde změny. Některé pobočky byly uzavřeny, přibude 12 nových prodejen.

Zdroj: Relay / Lagardère Travel Retail

Zdroj: Relay / Lagardère Travel Retail

Síť prodejen Relay, kterou provozuje společnost Lagardère Travel Retail, prochází proměnou. Obchodů, které se svou lokalitou zaměřují na dopravní uzly v metru, na nádraží i letišti a nabízejí domácí i zahraniční tisk, tabákové výrobky a doplňkový sortiment, bylo v roce 2020 na českém trhu 185, nyní jich je o 20 méně, nicméně další přibudou. 

V letošním roce v pražském metru končily nájemní smlouvy Relay na 33 prodejních míst. „Většinu prodejních míst jsme si ve výběrových řízeních obhájili a zároveň jsme získali nová prodejní místa, která po úpravách do konce roku 2021 otevřeme,“ popisuje na dotaz MediaGuru Jiří Cettl, Business Unit Director společnosti Lagardère Travel Retail, s tím, že ještě letos bude otevřeno 12 nových prodejen. 

Některé prodejny však obhájeny nebyly, nebo nebyl o prodloužení jejich smlouvy ze strany Relay zájem. Ukončena tak byla například pobočka na zastávce Pražského povstání nebo Kačerov. 

Relay je jednou ze značek, kterou Lagardère Travel Retail má ve svém portfoliu v rámci sekce Travel Essential. Vedle ní tam ještě značky 1minute, Hubiz, Inmedio nebo Paper Dot. Kromě toho provozuje firma i různé sítě občerstvení, například pekařství Mr.Baker, Hello!, Pizza La Mia Stazione, nebo partnerské řetězce Paul či Costa Coffee. 

-stk-