T-Mobile TV evidovala v prvním pololetí 205 tisíc zákazníků

pátek, 13. srpna 2021, 07:30 Aktuality, TV, Internet & Mobil MediaGuru

Za první pololetí letošního roku využívalo služeb televize T-Mobile TV 205 tisíc zákazníků.

Zdroj: T-Mobile

Zdroj: T-Mobile

T-Mobile TV na IPTV nebo satelitních platformách používalo k 30. červnu letošního roku 205 tisíc zákazníků, což je o 26 tisíc (+14,5 %) více než v loňském roce. Společnost T-Mobile to oznámila ve čtvrtek při zveřejnění svých hospodářských výsledků za první pololetí 2021.

Televize T-Mobile TV v současnosti nabízí v závislosti na typu balíčku až 155 programů. Kromě českých stanic lze sledovat i Eurosport, Digi Sport, Nova Sport či HBO.

Mobilní služby využívalo ke stejnému datu více než 6,2 milionu zákazníků, z nichž téměř 60 % tvoří zákazníci se smlouvou. Zákazníků s předplacenou kartou v meziročním srovnání ubylo a zvýšil se podíl zákazníků s M2M SIM kartami pro chytrá zařízení. Počet nově příchozích zákazníků využívajících mobilní služby pod značkou T-Mobile se meziročně zvýšil o 27 tisíc. Služeb vysokorychlostního pevného připojení využívalo 383 000 zákazníků.

Počet volaných minut vzrostl o 5,6 %. Naopak zákazníci poslali o téměř 11 % méně klasických SMS. Objem přenesených dat významně roste především v mobilní síti. V první polovině roku se meziročně zvýšil o téměř 40 %. Mobilní a fixní datový přenos pak vzrostl o 16,6 %. 

Celkové tržby z mobilních a pevných služeb vzrostly na 14,2 miliardy korun s meziročním růstem 3,6 %. Ukazatel EBITDA se ve srovnání se stejným obdobím minulého roku zvýšil o 6 %. Výše investic byla za první pololetí 1.5 miliardy korun.

-stk-