Televizní podzim začíná, největší souboj ve čtvrtek a o víkendu

pondělí, 30. srpna 2021, 07:30 TV MediaGuru

Většina nových pořadů zahajuje vysílání na největších tuzemských televizních stanicích v tomto týdnu.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Prvními premiérovými díly začínají největší tuzemské televizní stanice otvírat letošní podzimní sezónu. Prima v neděli 29. srpna uvedla v předpremiéře jednu ze svých novinek, seriál 1. mise. V tomto týdnu pak navážou starty dalších: seriálů Hvězdy nad hlavou (Prima), Pan profesor (Nova), Osada (ČT1), Dvojka na zabití (Prima) a Ochránce (ČT1). Do vysílání se v tomto týdnu vrací i nové díly zavedených seriálů Specialisté (Nova), Slunečná (Prima) a rovněž i nové díly pořadů reality show MasterChef (Nova), Superstar (Nova) a Česko Slovensko má talent (Prima). A poprvé se představí i nové reality show První večeře (Prima) a Souboj na talíři (Nova).

Pohled na programová schémata nejsilnější trojice televizních stanic napovídá, že komerční televize Nova a Prima budou v pracovních dnech svádět souboje především mezi sebou. Alespoň z pohledu nových pořadů nebo premiérových dílů se snažily obsadit stěžejní večerní vysílací čas po osmé večerní ve všech dnech týdne. Hlavní kanál ČT1 míří svými novinkami především do víkendového vysílání, což jsou tradičně pro veřejnoprávní kanál divácky silné dny.

Oproti loňskému podzimu se programová schémata přeci jen obměnila, byť jeho základní rysy zůstávají stejné. Pondělní večery se na ČT1 i TV Nova nadále povedou ve znamení detektivního žánru – ČT1 reprízuje Rapla a Nova se dál opírá o prověřený seriál Specialisté. Prima místo seriálu Sestřičky a Modrý kód Sestřičky, který vysílala v pondělí v uplynulých letech, nasazuje nový romantický seriál Hvězdy nad hlavou. Nalákat jím bude chtít ty diváky, kteří žánru krimi tolik neholdují. 

Úterní večer přináší už známý souboj seriálu Slunečná a reality show MasterChef. Slunečná v širší divácké skupině starší 15 let dosahovala loni na podzim sledovanosti 1,3 milionu (podíl 30 %), televizi Nova se ale nasazení MasterChefa osvědčilo v mladší divácké skupině 15-54, kde si připsal až 30% podíl.  

Částečně nový souboj pak přijde uprostřed týdne: MasterChef bude ve středu čelit seriálu 1. mise, který spojuje prvky reality show a seriálu z lékařského prostředí. Prima v něm ponechává některé postavy ze seriálu Modrý kód a Sestřičky. A zajímavé bude také sledovat, jak si nový seriál Pan Profesor, kde hlavní roli ztvárnil Vojtěch Dyk, povede proti Slunečné. Tento souboj lze označit za jeden z největších v letošní podzimní sezoně. 

Další souboje pak přijdou o víkendu, kde lze očekávat silný nástup ČT s jejími novinkami. Proti novému seriálu z chatařského prostředí Osada nasadí komerční televize film (Nova) a nové díly talentové show Česko Slovensko má talent (Prima). Do sobotního vysílání promluví od října StarDance (ČT), osvědčený tahák v programové nabídce, a představí se také nový seriál Dvojka na zabití (Prima), jakási česká verze seriálu Dempsey a Makepeaceová. V neděli budou o přízeň diváků usilovat seriál Ochránce s Lukášem Vaculíkem nebo nové díly pěvecké show SuperStar.

Program ČT1, Nova, Prima od 20:15, podzim 2021

  ČT1 Nova Prima
po 

Rapl 2 (R)

Reportéři ČT

Krotitelé dluhů

Specialisté

Specialisté (R)

Námořní vyšetřovací služba

Hvězdy nad hlavou

První večeře

Tlouštíci

út

Nejlepší trapasy (R)

Sanitka (R)

Neobyčejné životy

MasterChef

Souboj na talíři

Víkend

Slunečná

7 pádů Honzy Dědka

7 pádů Honzy Dědka (R)

st

Dobrodružství kriminalistiky (R)

Hercule Poirot

Komici na jedničku

MasterChef

Love Island

Námořní vyšetřovací služba

1. mise

Show Jana Krause

Show Jana Krause (R)

čt

Nejlepší trapasy (R)

Gejzír

Máte slovo s M. Jílkovou

Pan profesor

Život ve hvězdách

Námořní vyšetřovací služba

Slunečná

Inkognito

Přešlapy II

Osada

13. komnata

Všechnopárty

film

film

Česko Slovensko má talent

Máme rádi Česko (R)

so

Zázraky přírody/StarDance

zahraniční seriál

Svatba na první pohled

film

Dvojka na zabití / Polda V.

Polda II (R)

film

ne

Ochránce

168 hodin

český film

Superstar

Love Island

Střepiny

český film

Zdroj: programová schémata ČT1, TV Nova, TV Prima

Silvia Majeská: Nova bez Ordinace? Otvírá se prostor pro novinky

středa 11. srpna 2021

Prima posílila podzimní program a zajímá se o další kanál

středa 25. srpna 2021

-mav-