Zalando kampaní láká na nabídku módních návrhářů

pondělí, 30. srpna 2021, 10:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Zalando zdvojnásobuje počet módních návrhářů v kategorii Zalando Designer, kampaní chce přitáhnout zákazníky k luxusu.

Zdroj: Zalando

Zdroj: Zalando

Módní e-shop Zalando se rozhodl zdvojnásobit počet módních návrhářů v kategorii Zalando Designer. Do ní přidal více než 50 současných značek, mezi nimi například Missoni, Christopher Kane, 032C a Mansur Gavriel. Zároveň rozšířenou nabídku podpoří marketingovou kampaní „Luxus podle vašich představ“. 

„Očekává se, že do roku 2025 budou většinu luxusních nákupů provádět mileniálové a představitelé generace Z. Jako Zalando máme jedinečnou pozici k tomu, abychom našim zákazníkům – mezi nimiž je vysoký podíl zástupců generace Z a mileniálů – poskytli neuvěřitelnou nabídku napříč kategoriemi v online prostředí. Zdvojnásobujeme proto kategorii Zalando Designer, a to skrze navýšení mixu dostupných značek, sortimentu a specializovaného zážitku z nákupu na platformě. Společně s našimi partnery se nyní chceme zaměřit na rozvoj udržitelnějšího, rozmanitějšího a inkluzivnějšího luxusního a značkového sortimentu, abychom přispěli k pozitivní změně pro naše zákazníky i celý módní průmysl,” popisuje  Anaheta Metghalchi von Berenberg, Buying Director Designer v Zalandu.

Kampaň zdůrazňuje záměry Zalando Designer a vyzývá zákazníky k návštěvě nového světa luxusu, který je „proměnlivý, sebe vyjadřující a inkluzivní“. Staví na propojení světu TikToku s interaktivním seriálem „The Life of Liberty“, který uživatelům rovnou poskytuje možnost nákupu. Představené kolekce si budou zákazníci moct pořídit přímo na Zalandu.

Digitální film se zaměřením na sociální sítě je podpořen integrovanou kampaní zahrnující Out of Home, Digital Out of Home, personalizovaný marketing, PR a vlastní kanály sociálních médií. Kampaň byla spuštěna 29. srpna v Itálii, Francii, Španělsku, Německu, Rakousku, Švýcarsku a České republice. 

Reklamní spot "Luxus podle vašich představ"

Režie reklamního spotu se ujal Vincent Haycock. Autorkou fotografií je Coco Capitán, styling měl na starosti Ib Kamara. V hlavní roli se představila herečka Lachlan Watson. 

V září se Zalando stane také partnerem přední mezinárodní platformy sdružující módní návrháře s názvem Not Just A Label. NJAL, jež byla založena v roce 2008. Ta svým designérům umožňuje propojit se se zákazníky po celém světě a povzbuzuje je v produkci udržitelnější módy, která zároveň podporuje lokální komunity a řemeslnou výrobu.

V rámci rozšíření Zalando Designer představila společnost začátkem letošního roku také nový personalizovaný nákupní zážitek, přinášející zákazníkům tzv. Designer Brand Homes vytvořený na míru. Jednotlivé značky módních návrhářů zde mohou představit příběhy, jež stojí za jejich tvorbou a prezentovat sezónní editorialy  ke kolekcím. 

-stk-