Česká expozice na EXPO 2020 má přilákat arabské turisty do ČR

čtvrtek, 16. září 2021, 10:05 Aktuality, Marketing MediaGuru

CzechTourism chce na světové výstavě EXPO Dubaj 2020 pomocí virtuální reality přiblížit arabským zákazníkům krásy České republiky a přilákat k nám i tamní rodiny s dětmi.

Vizualizace českého pavilonu v Dubaji, zdroj: ČzechTourism

Vizualizace českého pavilonu v Dubaji, zdroj: ČzechTourism

Česka republika se představí na světové výstavě EXPO Dubaj 2020, která začíná 1.října, prostřednictvím virtuální reality z dílny společnosti Virtuplex. Cílem expozice je upoutat zájem arabských turistů. „Chceme nalákat nejen movité zákazníky, ale také rodiny s dětmi, protože Česká republika jim může nabídnout nejen lázně, ale i jiné vyžití,“ uvádí Jan Herget ředitel CzechTourism.

Naše republika je podle něj na Blízkém východě dobře známá jako lázeňská a wellness velmoc. Arabští hosté tradičně jezdí do Darkova, Klimkovic, Teplic nebo Jáchymova. Navíc letos získala tři nejznámější česká lázeňská města statutu UNESCO pod společnou značkou Great Spas of Europe. Kromě toho se novým majitelem společnosti Léčebné lázně Jáchymov stal od srpna investor ze Spojených arabských emirátů, což by mohlo podle Jana Hergeta také přilákat další arabskou klientelu.

Návštěvníci české expozice se po nasazení VR brýlí Oculus Rift ocitnou v bazénu v Mariánských Lázních, „napijí" se z léčebného pramene, „utrhnou" si hrozen na moravské vinici nebo se projdou na skalách v Českém ráji. Expozice s názvem „Česká terapeutická krajina“ bude v termínu 1. – 22. října první rotační expozicí v Českém pavilonu „Czech Spring“. V rámci EXPO se 5. října uskuteční také workshop CzechTourism Day určený pro arabské cestovní kanceláře a novináře.

Ukázka virtuální reality na EXPO 2020 v Dubaji

Program CzechTourism Day, který proběhne v Českém pavilonu 5. října, zahrnuje lázeňský B2B workshop ve spolupráci s Velvyslanectvím ČR v SAE za účasti českých a blízkovýchodních partnerů, tiskovou konferenci zaměřenou na účast agentury CzechTourism při EXPO 2020 v Dubaji, představení plánu marketingových aktivit v nadcházejícím období pro blízkovýchodní média a večerní networkingové setkání s partnery z řad profesních asociací, outgoingových cestovních kanceláří, aerolinek a českých a blízkovýchodních médií. Díky partnerovi networkingového setkání, kterým je Pilsner Urquell, bude součástí večera také škola čepování plzeňského piva.

Agentura CzechTourism propaguje Českou republiku prostřednictvím svého zastoupení v Dubaji. Hlavními trhy jsou Spojené arabské emiráty, Saúdská Arábie, Kuvajt a Katar. Hlavním komunikačním cílem na Blízkém východě je představení České republiky jako ideální letní destinace s příjemným mírným podnebím a zelenou přírodou pro rodiny s dětmi. Dalším tématem je zaměření na lázeňství, jak z pohledu wellness, tak i zdravotního turismu (např. estetické operace). Aktuálně ze Spojených arabských emirátů létají dvě přímé letecké linky společností Emirates Airline a Fly Dubai. Od září, respektive října 2021, je plánováno spuštění přímých linek společností Air Arabia a SmartWings.

CzechTourism láká německé turisty do lázní i na městské pobyty

pondělí 16. srpna 2021

-zue-