Gambrinus pořádá v ČR amatérský turnaj v šipkách

čtvrtek, 9. září 2021, 07:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Gambrinus se rozhodl zorganizovat po českých hospodách amatérský turnaj v šipkách.

Klíčový vizuál k "šipkařské" kampani značky Gambrinus, zdroj: Plzeňský Prazdroj

Klíčový vizuál k "šipkařské" kampani značky Gambrinus, zdroj: Plzeňský Prazdroj

Pivní značka Gambrinus z portfolia Plzeňského Prazdroje organizuje po českých hospodách Gambrinus Cup – amatérský turnaj v šipkách. Podporuje ho reklamní kampaní, jež je k vidění v televizi a na internetu. 

„Šipky a pivo mají jasné propojení – jsou typickým hospodským sportem. A díky tomu najednou není návštěva hospody jen o pití piva, ale o skvělé zábavě kolem,“ vysvětluje junior brand manager Gambrinusu Jan Odložil o motivaci značky komunikovat toto téma. 

Úvodní aktivitou v této oblasti je představení značky Gambrinus Cup, jenž se uskuteční ve 400 hospodách po celém Česku. Odstartuje 27. září a soutěžit budou čtyřčlenné týmy. Cílem je dosáhnout 1600 registrovaných týmů a postupně z nich vybrat 100 nejlepších. Během finále 18. 12. 2021 si pak vítězný tým rozdělí odměnu 250 tisíc korun.

„Chceme šipky zpopularizovat, dostat je mezi širokou veřejnost a ideálně naše pijáky naučit chodit si pravidelně hodit šipky s kamarády. Míříme hlavně na spotřebitele, kteří šipky ještě nezkusili – proto je Gambrinus Cup pouze pro amatéry,“ objasňuje Jan Odložil.

Šipkový projekt Gambrinusu komunikuje reklamní kampaň. V televizi je vysílán reklamní spot s hercem Michalem Isteníkem, jenž je dlouhodobou tváří značky, a šipkařem Karlem Sedláčkem. 

Televizní spot značky Gambrinus

V online prostoru provází kampaní také sportovní komentátor Petr Svěcený. „Kampaň stojí na vtipu komentování odborníky, ne kdesi na sportovišti, ale přímo v hospodě," popisuje Rado Jankovič, kreativní ředitel agentury Triad Advertising, jež je spolu s produkcí Boogie Films a režisérskou dvojicí Novák&Nguyen podepsána pod digitální částí kampaně. Televizní část je dílem agentury McCann Prague a produkce Stink Films.  

Součástí online kampaně je dvouminutový spot, který doplňují tři krátké 10s–15s spoty, dva 6s bumpery a displejová reklama s bannery s geolokačních zacílením. Všechny reklamy vedou na web gambrinuscup.cz, kde se týmy budou moci zaregistrovat do turnaje. 

Hero spot pro digitální část kampaně značky Gambrinus

Do propagace jsou zapojeni i influenceři, například Jakub Kohák nebo Petr Švancara.

-stk-