Google zveřejnil stránku s volebními trendy ve vyhledávání

pondělí, 6. září 2021, 11:35 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Společnost Google spustila v České republice dočasně stránku s volebními trendy, která bude k dispozici do začátku října.

Zdroj: repro Google

Zdroj: repro Google

Společnost Google spustila v České republice dočasně stránku s volebními trendy, která bude k dispozici do začátku října. Stránka v reálném čase ukazuje, jak lidé na Googlu vyhledávají politické strany, jejich lídry a další výrazy, které s říjnovými volbami do Poslanecké sněmovny souvisejí. Nejvyhledávanějším z politických šéfů je aktuálně předseda ANO Andrej Babiš, z politických subjektů pak vedou Piráti.

Návštěvníci stránky mohou zjistit, jak se mění zájem o volby jako takové, který politik či strana měli v uplynulém týdnu největší podíl na vyhledávání, jaké strany trendují v jednotlivých krajích či jaké informace lidé v souvislosti s volbami nejvíce vyhledávají. Stránka je dostupná na adrese goo.gle/VolebniTrendy

„Trendům ve vyhledávání se někdy říká duch doby, protože ilustrují, co právě hýbe společností. Logicky se v nich tak projevují i blížící se volby. Lidé si například zjišťují, kdy se volby konají nebo kdo v nich kandiduje. Data z vyhledávání na internetu ale určitě nelze zaměňovat za data z tradičních volebních průzkumů,“ uvedla tisková mluvčí společnosti Alžběta Houzarová.

-mav-