Na český trh vstupuje čínská značka automobilů Dongfeng

středa, 22. září 2021, 07:20 Aktuality, Marketing MediaGuru

Společnost Bidli Holding, která se primárně zaměřuje na realitní služby, nově přichází na český trh s čínskou značkou automobilů Dongfeng.

Automobil Dongfeng. Zdroj: Bidli

Automobil Dongfeng. Zdroj: Bidli

Česká firma Bidli přichází na tuzemský trh s čínskými automobily Dongfeng. Zástupci společnosti to uvedli na úterní tiskové konferenci. Dongfeng je jedním ze tří největších výrobců automobilů na čínském trhu. Ročně prodá až 3,5 milionu vozidel. Nově tato společnost bude exportovat na český trh pod záštitou Bidli.

Dovoz vozidel, náhradních dílů a plnou technickou podporu má společnost zajištěnou od slovenské firmy Plastonic, která automobily Dongfeng z Číny dováží na Slovensko. Centrálou Bidli Auto je autosalon ve Vestci u Prahy, kde bude probíhat také hlavní servis vozů. Oprava automobilů Dongfeng v jednotlivých regionech je zajištěna od smluvních partnerů Bidli Auto.

Podle výkonného ředitele Bidli Holding, Jiřího Lejnara, chce společnost maximálně využít zavedené infrastruktury Bidli a nové automobily představovat na jejích pobočkách, kterých je nyní po České republice 35. „Na některé pobočky se nové auto vejde a někde máme stání, kde chceme postupně zřídit prosklená místa, kde konkrétní auta budou k dispozici,“ dodává Jiří Lejnar.

Na český trh Dongfeng vstupuje se dvěma modely se spalovacími motory a jedním elektrickým modelem. Benzinové automobily představuje sedmimístný SUV automobil Glory 580 a Fengon 5, který je kombinací SUV a kupé střední třídy. Elektrickým modelem je SUV Seres 3, kde prodejci uvádí dojezd až 300 km. Všechny tři modely zatím společnost nabízí v předprodeji. Klasický prodej předpokládají v průběhu října.

Bidli se původně chtěla zaměřovat pouze na elektrické vozy, nakonec však na trh vstoupila i se spalovacími motory. V příštím roce předpokládá prodej 600 vozů, z toho polovinu elektrických. Do budoucna chce na český trh zařadit další modely. Pod Dongfong patří také dceřiné společnosti Seres, která se zabývá výhradně elektromobily a Voyah s automobily z nejvyšší třídy. Homologaci těchto dvou společností Bidli nyní připravuje.

-tšl-