Tománek opouští post ředitele komunikace Home Credit

čtvrtek, 2. září 2021, 07:20 Lidé, PR, Aktuality MediaGuru

Milan Tománek přechází po 15 letech z výkonné manažerské pozice do externí role strategického komunikačního poradce.

Milan Tománek, zdroj: LinkedIn M. Tománka

Milan Tománek, zdroj: LinkedIn M. Tománka

Od 13. září 2021 dojde ve skupině Home Credit ke změně na pozici ředitele komunikace. Nově se pozice ujme Toby Doman, který přebírá agendu dosavadního ředitele komunikace, Milana Tománka.

Milan Tománek přechází po 15 letech strávených ve skupině PPF z výkonné manažerské pozice do externí role strategického komunikačního poradce jak pro skupinu Home Credit, tak pro mateřskou společnost PPF.

Toby Doman bude sídlit v Hong Kongu a podobně jako Milan Tománek bude koučovat PR a komunikační týmy na jednotlivých trzích skupiny Home Credit, rozvíjet jejich aktivity v klasických a sociálních médiích, budovat reputaci skupiny a řídit krizové komunikace. Do skupiny Home Credit přichází z globální mediální a datové skupiny Dow Jones/Wall Street Journal. Ve své předchozí profesní kariéře pracoval v BBC v Londýně a v PR agentuře Edelman v Londýně a Singapuru.

Milan Tománek přišel do PPF v roce 2007 jako ředitel komunikace. O pět let později se přesunul do Číny, aby pomohl vybudovat čínskou pobočku. Po dvou letech se v roce 2014 vrátil zpět do ústředí skupiny Home Credit v Praze a od té doby vedl korporátní komunikaci na všech devíti trzích.

„Každý den z těch 15 let mně obohacoval tím, že mi dával možnost vcítit se do mnoha odlišných kulturních prostředí, žít a pracovat tam, vést či mentorovat spoustu talentovaných kolegů a řešit s nimi komunikaci na strašně rychle se měnících trzích. Děkuji akcionářům za to, že mám pořád jejich důvěru a že mohu i nadále přispívat svým pohledem a zkušeností a podporovat týmy v zemích a všechny ty, kteří vytvářejí inspirující příběh PPF a Home Creditu, jehož součástí se stále cítím být,” uvedl k profesní změně Tománek.

-mav-