CME, majitel TV Nova, se připojil k udržitelné platformě albert

pátek, 15. října 2021, 07:10 Aktuality, TV MediaGuru

Mediální skupina CME se připojila k platformě albert. Ta se zabývá udržitelností a životním prostředím v oblasti filmu a televize.

Zdroj: albert, TV Nova

Zdroj: albert, TV Nova

Mediální skupina CME (vlastník TV Nova) se stala první společností z regionu střední a východní Evropy, která se připojila se k platformě albert. Ta se zabývá udržitelností a životním prostředím v oblasti filmu a televize. Bude jejím mezinárodním členem. Přidává se tak ke společnostem, jako jsou Fremantle, ITV a Sky

„Jako přední producent televizního a VOD obsahu ve střední a východní Evropě si uvědomujeme naši schopnost povzbuzovat a inspirovat diváky, aby mysleli na své vlastní udržitelné chování. Ale také intenzivně vnímáme, že se v první řadě musíme zabývat naším vlastním udržitelným chováním na obrazovce i mimo ni. Jsme plně odhodláni naplnit principy albert a implementovat změny napříč CME, abychom mohli lépe změřit a snížit naši uhlíkovou stopu,“ zdůvodnil Didier Stoessel, generální ředitel CME pro Českou republiku, Rumunsko, Slovensko a Slovinsko.

TV Nova již začala zásady platformy albert zavádět do svých každodenních činností. Přispěla k publikování prvního Manuálu zeleného natáčení v České republice a pracuje na ukotvení udržitelného chování jak při natáčení, tak přímo v ději.

-mav-