ČR má maskota pro japonský trh, lvíčka Lefumaru

úterý, 26. října 2021, 07:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Zahraniční zastoupení CzechTourism v Tokiu představilo českého maskota pro japonský trh v podobě lvíčka, jméno Lefumaru vymysleli sami Japonci. Cílí na mladou generaci, která má potenciál pro příjezdový cestovní ruch.

Foto: Renata Jaroščáková

Foto: Renata Jaroščáková

Zahraniční zastoupení CzechTourism v Tokiu připravilo návrh českého maskota pro japonský trh v podobě lvíčka. Jméno Lefumaru vybralo z více než osmi set návrhů, které poslali sami Japonci. Vyhlášení vítězného jména a křest maskota proběhly koncem října v centru Tokia na Czech Festivalu, který pořádal zastupitelský úřad ČR v Tokiu společně s agenturou CzechTourism a Českým centrem.

„Oblíbenost maskotů je na japonském trhu opravdu obrovská, proto jsme pojmenování českého maskota nechali na Japoncích. Do kampaně na výběr jména se zapojila široká veřejnost, včetně škol. Spousta lidí si dala tu práci načíst si něco o České republice a zamyslet se nad vhodným jménem. Vítězné jméno Lefumaru, kombinuje jak češtinu, tak japonštinu,” říká Štěpán Pavlík ředitel zahraničního zastoupení CzechTourism Japonsko.

Vlastního maskota mají v Japonsku všechny regionální vlády, města, obce, velké společnosti. Czech Tourism tímto krokem cílí na mladou generaci, která má pro příjezdový cestovní ruch z Japonska velký potenciál.

Zdroj: Czech Tourism

Zdroj: Czech Tourism

Maskot bude používán v kampaních, na sociálních sítích, tiskových a propagačních materiálech a celkově pro propagaci České republiky. Lefumaru se představil nejen ve své plyšové podobě, ale i v rámci speciálního instagramového filtru a jako průvodce v rámci prezentací o České republice a průvodce po pravidlech uvnitř festivalu.

Praha má novou vizuální identitu pro cestovní ruch

úterý 5. října 2021

-zue-