ČT koupila zahraniční seriály Sisi, Fauda nebo Hotel Evropa

úterý, 26. října 2021, 10:55 TV MediaGuru

Česká televize koupila na veletrhu v Cannes na čtyřicet nových titulů. Zahraniční vysílatele zase zaujaly z pořadů ČT Kukačky, Ochránce nebo Božena.

Fauda, zdroj: Česká televize

Fauda, zdroj: Česká televize

Česká televize nabídne v příštím roce kromě vlastní tvorby i několik zahraničních novinek. Na televizním veletrhu ve francouzském Cannes MIPCOM 2021 získala na čtyřicet nových titulů. Je mezi nimi například šestidílná sérii o císařovně Sisi, životopis De Gaulle, seriál Fauda nebo dobový retroseriál Hotel Evropa. Chybět nebude ani závěrečný díl parodického Červeného trpaslíka nebo premiérová řada Otce Browna

„Na prvním veletrhu po koronavirové pandemii se objevily skutečně kvalitní tituly, ať už se jednalo o klasické hrané pořady, dokumenty nebo zábavní snímky. Jako první potěšíme milovníky historie, s naším německým partnerem jsme se dohodli na nákupu zbrusu nového šestidílného seriálu Sisi, který se moderním způsobem vrací k osudům princezny Alžběty Bavorské. Příští rok také uvedeme třeba dvě řady mimořádného akčního thrilleru Fauda o zvláštní protiteroristické jednotce izraelské armády nebo výjimečné srbské drama Rodina, jež vypráví příběh rodiny před zatčením otce za válečné zločiny v tehdejší Jugoslávii,“ říká ředitel programu Milan Fridrich.

Na obrazovky České televize se opět dostane tvorba britské BBC, konkrétně půjde o desáté řady pořadů Otec Brown a Zavolejte porodní sestřičky nebo historickou minisérie Sanditon. Natočena byla podle posledního románu Jane Austenové. Z dílny britského producenta dále ČT uvede i čtyřdílný cyklus Donald Trump a třídílnou dokumentární sérii o mladé švédské enviromentální aktivistce Gretě Thunbergové.

Zastoupeny budou i kriminální seriály, které Česká televize uvede v rámci profilové řady Quality Series. Tu rozšíří pokračování dánského thrilleru Tváří v tvář, minisérie o složitém vyšetřování švédské vraždy novinářky Případ: ponorka nebo drama z prostředí okupovaného Iráku Baghdad Central.

Historickou tematiku zastoupí cykly Největší apokalypsy dějin, Starověké metropole nebo Tajnosti stavitelů pyramid. Z gastronomických a cestopisných pořadů půjde o cyklus Objevování chutí s šéfkuchařem Gordonem Ramseym. Ten se vydává za kulinářskými zážitky napříč světem – Peru, Laos, Maroko, Havaj, ale i Aljaška a Nový Zéland.

Pro dětské diváky byl zakoupen seriál Dračí záchranáři, jenž navazuje svým tématem na filmový svět Jak vycvičit draka. Dále pak komediální animovaný seriál Turbo R.A.Ke.Ta., Myší mušketýři nebo čtvrtá řada Čarodějek školou povinných. Sadu zábavních pořadů doplní i vzdělávací animovaný poznávací cyklus Kouzelný školní autobus znovu vyjíždí.

Naopak zahraniční vysílatele zaujaly z pořadů České televize seriály Kukačky, Ochránce nebo minisérie Božena. „Letošní veletrh byl kvůli koronavirovým opatřením na jednu stranu ochuzen o vystavovatele ze Spojených států amerických, Asie a Austrálie, na stranu druhou bylo možné uskutečnit akviziční jednání, která by šla dříve jen těžko zorganizovat,“ uvedl výkonný ředitel obchodu Hynek Chudárek. Do Polska by tak měly zamířit Kukačky a Božena, španělská veřejnoprávní televize projevila zájem o Ochránce a lotyšská televize o všechny novější pohádky z dílny České televize. Italské zastoupení zaujaly seriály Ochránce a Kukačky, a to dokonce i jako formát. Vznikne tak možná jejich zahraniční adaptace.

-mav-