ČT získala práva na fotbalové šampionáty UEFA 2024 a 2028

pondělí, 11. října 2021, 07:25 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize získala vysílací práva na evropské fotbalové šampionáty UEFA 2024 a 2028 i další ročníky Ligy národů UEFA. Divákům nabídne všechny zápasy.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Česká televize získala vysílací práva na fotbalové šampionáty UEFA Euro pro roky 2024 a 2028. Fanouškům nabídne také přenosy ze zápasů české fotbalové reprezentace i finálových utkání v rámci dalších tří cyklů Ligy národů UEFA. Součástí sady nově získaných práv je i vysílání zápasů národního týmu v kvalifikacích na Euro 2024, MS 2026 a Euro 2028 i všech přátelských utkání konaných v následujících sedmi letech.

„Sportovní práva jsou poslední roky problémem všech veřejnoprávních vysilatelů. Enormní divácký zájem otevírá významné možnosti pro prezentace reklamních a sponzorských partnerů, což ze sportovních práv činí cenný obchodní artikl, který v posledních letech získávají díky svým finančním možnostem stále častěji velké nadnárodní společnosti a nikoli vysílatelé veřejné služby. Přesto Česká televize usiluje o to, aby diváci o vysílání zásadních sportovních událostí ve volně šířeném vysílání nepřišli,“ uvedl generální ředitel ČT Petr Dvořák.

-mav-