HBO Max zařadí filmy z kin do 45 dnů, zapojí lokální tvůrce

úterý, 5. října 2021, 12:35 Internet & Mobil, TV MediaGuru

HBO Max vstupuje na evropský trh. Plánuje v něm zrychlit přístup k filmům, které uvádí v kinech. Zapojit do tvorby obsahu chce také lokální tvůrce. Do Česka služba vstoupí na začátku roku 2022.

Zdroj: HBO Max

Zdroj: HBO Max

HBO Max, streamovací platforma společnosti WarnerMedia založená na modelu DTC (direct to customer), představila na úterní virtuální zahajovací akci svou placenou video službu (SVOD). Do Evropy ji přivede 26. října, kdy zahájí v severských zemích, ve Španělsku a v Andoře. Do střední a východní Evropy včetně Česka a do Portugalska se dostane zkraje roku 2022. Rozšíří se také do dalších sedmi evropských zemích, kde dosud není HBO zastoupená. HBO Max na jednom místě spojí zábavu, filmy, dětské pořady a původní seriály značek Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network a Max Originals. HBO Max nahradí stávající streamovací služby poskytované pod značkou HBO a bude k dispozici jak novým, tak stávajícím zákazníkům. Službu bude možné předplatit přímo nebo prostřednictvím příslušných partnerů.

Předplatitele chce HBO Max nalákat i na rychlé zařazení nových filmů do své nabídky. Filmy společnosti Warner Bros. budou letos v severských zemích a příští rok v dalších zemích včetně Česka na HBO Max k dispozici 45 dní po uvedení do kin. „Je to poprvé v historii, kdy umožníme přístup předplatitelům k našim filmům za šest týdnů od jejich uvedení v kinech," přiblížila Christina Sulebakk, generální ředitelka HBO Max EMEA.

Také ceny předplatného mají být příznivé, především pro roční předplatitele. Nabídne totiž 12měsíční přístup za cenu osmi měsíců. To má znamenat více než 30% úsporu. Například cena za měsíc tak ve Španělsku a Finsku klesne přibližně na 5,99 eur (cca 155 Kč). Před spuštěním služby počítá HBO Max také se zaváděcími nabídkami pro nové zákazníky.

Vedle globální produkce je HBO Max připravena rozšiřovat nabídku o lokální obsah od evropských tvůrců. Mezi připravované tituly v této kategorii patří Kamikaze (Dánsko), Todo lo otro (Španělsko), Venga Juan (Španělsko), Garcia! (Španělsko), druhá série seriálu Zpřítomnělí (Norsko), Ruxx (Rumunsko), The Informant (Maďarsko), The Thaw (Polsko), Still Here (Polsko). Připravují se i další pořady, které budou oznámeny v nadcházejících měsících.

HBO Max bude spuštěna na nové globální technologické platformě, která přizpůsobí nabídku obsahu jednotlivým uživatelům prostřednictvím personalizované správy obsahu a doporučení. Předplatitelé budou také mít možnost přizpůsobit si svůj profil HBO Max. Dětské profily bude možné vytvářet s rodičovskou kontrolou. Obsah bude možné sledovat přes řadu zařízení díky spolupráci s různými distribučními partnery. Zákazníci budou moci platit prostřednictvím hlavních platebních partnerů (Visa, Mastercard a PayPal). 

Christina Sulebakk, zdroj: HBO

Christina Sulebakk, zdroj: HBO

V rámci slavnostního zahájení byly poprvé uvedeny ukázky z připravovaného seriálu House of the Dragon, třetí série seriálu Boj o moc a seriálu Peacemaker. Při této příležitosti zároveň Sarah Jessica Parker oznámila, že v prosinci proběhne premiéra seriálu And Just Like That…

Mezi tituly společnosti Warner Bros. patří např. Harry Potter, Godzilla vs. Kong, Dunkirk, Pán prstenů, Osvícení a Mechanický pomeranč. Dále nabídka obsahuje filmy DC, jako například Joker, Wonder Woman 1984, Aquaman, Batman vs Superman a Liga spravedlnosti Zacka Snydera. Součástí jsou také seriály HBO, jako jsou Hra o trůny, Rodina Sopránů, Boj o moc, Scény z manželského života, Mělas to vědět, Sex ve městě a Euforie. Nabídka Max Originals disponuje seriály Letuška, Super drbna, Vychováni vlky a Přátelé: Zase spolu. K rodinným seriálům patří Tom a Jerry, Raketové holky a komedie ze série Looney Tunes.

„Fanoušky v Evropě bavíme už od roku 1991, kdy jsme v Maďarsku spustili náš první televizní kanál HBO, a již více než deset let zde vysíláme prostřednictvím našich streamovacích služeb pod značkou HBO. HBO Max představuje příchod nové služby, která streamování posune na jinou úroveň tím, že nabídne lepší zážitek ze sledování a mnohem širší nabídku té nejlepší zábavy pro celou rodinu za velmi atraktivní cenu,“ řekla rovněž Christina Sulebakk.

HBO Max v Evropě a další expanze

26. října 2021

  • Švédsko, Dánsko, Norsko, Finsko, Španělsko, Andora

2022

  • Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Chorvatsko, Česká republika, Maďarsko, Černá Hora, Severní Makedonie, Polsko, Portugalsko, Rumunsko, Srbsko, Slovensko, Slovinsko
  • Nizozemsko, Turecko, Řecko, Estonsko, Lotyšsko, Litva, Island

Ceny předplatného HBO Max

země stávající měsíční předplatné HBO  nové měsíční předplatné HBO Max nové roční předplatné HBO Max
Švédsko (SEK) 109 89 699
Norsko (NOK) 109 89 699
Dánsko (DKK) 99 79 599
Finsko (€) 10,95 8,99 69,99
Španělsko (€) 8,99 8,99 69,99
  • Platforma HBO Max byla spuštěna v květnu 2020 ve Spojených státech a v červnu 2021 představila levnější verzi předplatného se zobrazováním reklamy. V červnu 2021 bylo zahájeno její celosvětové rozšíření uvedením HBO Max na 39 trzích v Latinské Americe a Karibiku. Do roku 2026 chce působit ve 190 zemích.

HBO Max potvrzuje vstup na český trh v roce 2022

středa 8. září 2021

-mav-