Jiří Hošek končí v redakci serveru Seznam Zprávy

pondělí, 18. října 2021, 12:45 Aktuality, Internet & Mobil, Lidé , Aktualizováno MediaGuru

Zástupce šéfredaktora serveru Seznam Zprávy Jiří Hošek v redakci končí.

Jiří Hošek, zdroj: Seznam.cz

Jiří Hošek, zdroj: Seznam.cz

Zástupce šéfredaktora serveru Seznam Zprávy Jiří Hošek v redakci končí. Rozhodnutí o ukončení spolupráce platí k pondělí 18. říjnu 2021, potvrdila MediaGuru.cz mluvčí společnosti Seznam.cz Aneta Kapuciánová. Podle serveru iDnes.cz je důvodem odchodu hrubé porušení pracovní kázně (obtěžování žen).

Seznam Zprávy v pondělí odpoledne uvedly, že k rozvázaní pracovního poměru došlo bezprostředně poté, co vedení zjistilo a ověřilo jeho nevhodné chování na pracovišti. „Vedení redakce je připraveno se vážně zabývat každým podnětem, který ze strany členů redakce kdykoliv přijde a který se týká čehokoli, co může mít negativní vliv na jejich práci a to, jak se v redakci cítí,“ sdělil šéfredaktor Jiří Kubík.

Vedle pozice zástupce šéfredaktora byl Jiří Hošek i vedoucím zahraniční a sportovní redakce a také autorem podcastu Angličan, za který letos obdržel titul Podcast roku v kategorii Sport. Hošek před příchodem do Seznam Zpráv dříve pracoval v Českém rozhlasu, byl rovněž zpravodajem ČRo v Berlíně a později v Londýně.

Jiří Hošek se v úterý za své chování omluvil a uvedl, že jej lituje. Chce se také obrátit na odbornou pomoc.

Zdroj: twitterový účet Jiřího Hoška

-mav-

Aktualizováno v úterý 19. října ve 12:40 o vyjádření Jiřího Hoška.