Kooperativa mění v metru obsah CLV podle počasí

úterý, 12. října 2021, 14:10 Aktuality, Outdoor, Reklama MediaGuru

Kooperativa využívá technologii dynamického CLV v pražském metru, na kterém obsahově reaguje na změnu počasí.

Dynamické CLV v pražském metru, zdroj: Kooperativa, MetroZoom

Dynamické CLV v pražském metru, zdroj: Kooperativa, MetroZoom

Dynamickou změnu obsahu podle počasí si v metru na digitálních CLV vyzkoušela i pojišťovna Kooperativa. Ta tuto novou technologii od společnosti MetroZoom využívá ve své aktuální kampani na podporu nové služby, která klienty upozorní na blížící se nepříjemné projevy počasí.

Déšť, bouřka, mlha, sluníčko nebo naopak zatažené počasí slouží v kampani jako automatický spouštěč pro dynamické nasazování různých motivů, kterými Kooperativa real-time reaguje na aktuální počasí, a promuje tak digitální kartu s meteovarováním. Na digitálních CLV v metru se tak každou minutu mění 10vteřinové spoty se slogany jako: Ať máte jasno, venku je zataženo; Kapku to sledujeme, venku prší, nebo Škoda se mračit, venku svítí sluníčko, které se dynamicky mění přesně podle toho, jaké jsou v ten daný moment a v tom daném místě povětrnostní podmínky.

„V rámci kampaňového konceptu ‚Někde tam je‘ se dlouhodobě snažíme připravovat jednotlivé OOH motivy tak, aby reagovaly na konkrétní umístění. Možnost využít toto nové kontextové cílení a dynamickou kreativu spojenou s počasím na digitálních CLV v metru pro podporu naší karty s meteovarováním perfektně zapadala do našich komunikačních aktivit,“ vysvětluje Daniel Časar, vedoucí Odboru marketingové komunikace Kooperativy.

Technologii dynamického nasazování spotů podle počasí nabízí svým klientům jako jediná v ČR společnost MetroZoom od srpna tohoto roku, kdy tuto novinku představila v kampani pro Wolt. „Naši klienti mohou díky ní na 42 digitálních CLV v metru oslovit své zákazníky obsahem, který dynamicky reaguje na aktuální čas, místo a podmínky, a umožňuje jim tak využít nové možnosti při plánování a cílení kampaní,“ uvedl Michal Tichý, obchodní ředitel MetroZoom.

-mav-