Na trh vstupuje nová česká značka vánočních ozdob Koulier

neděle, 31. října 2021, 07:30 Aktuality, Retail MediaGuru

Na trh přichází nová značka foukaných a ručně zdobených vánočních českých ozdob Koulier, vyrábí se na Vysočině.

Zdroj: Koulier

Zdroj: Koulier

Na český trh přichází nová značka vánočních ozdob Koulier, kterou založili manželé Šrámkovi. V odvětví tradiční řemeslné výroby podnikají řadu let. Petr Šrámek na Vysočině provozuje firmu na výrobu nábytku a Kateřina Šrámková je ředitelkou zámku Loučeň. Dlouhodobě uvažovali o rozšíření aktivit a společném projektu. Impulsem bylo uzavření poslední výrobny tradičních ozdob v okrese v Horním Bradle, kdy manželé následně zaměstnali místní skláře a kreslířky. 

„Vysočina je s ruční výrobou vánočních ozdob neodmyslitelně spjata. Má tady velice dlouho tradici. Naší velkou motivací je potřeba zachránit toto řemeslo, kterému se foukači a malíři učí 2 až 5let. Já sama se pak více jak tři roky zabývám a představuji vánoční tradice díky projektu Příběh vánočního stromečku na zámku Loučeň,“ uvádí Kateřina Šrámková, spolumajitelka podniku Koulier. 

Zdroj: Koulier

Zdroj: Koulier

Zdroj: Koulier

Zdroj: Koulier

Vánoční ozdoby značky Koulier naleznou zákazníci na e-shopu, který bude spuštěn v listopadu, dále v podnikové prodejně na Vysočině na Oflendě, v zámecké prodejně zámku Loučeň ve středních Čechách a u dalších partnerů, jako například ve sklárně Tasice.

Podnik se zatím orientuje na český trh, v budoucnu ale plánuje i vyvážet, hlavně do Německa, Rakouska, Švýcarska a Velké Británie, objednávky se sjednávají už začátkem roku.

Výroba skleněných vánočních ozdob má na Chrudimsku dlouhou tradici. Vznikaly v bývalých provozovnách firmy Rückl v Horním Bradle a Trhové Kamenici. Družstvo Vánoční ozdoby Dvůr Králové, kterému patřily, je ale postupně uzavřelo.

-zue-