OMG Nest: DemoDay představil oborové startupy

úterý, 26. října 2021, 13:10 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Druhé setkání akcelerátoru OMG Nest s názvem DemoDay představilo několik startupů, jejichž nápady lze využít pro retail, e-commerce i mediální plánování.

Setkání DemoDay, zdroj: Dalibor Konopáč

Setkání DemoDay, zdroj: Dalibor Konopáč

Media akcelerátor OMG Nest uspořádal v říjnu své druhé setkání s klienty DemoDay. Akce byla určena pro klienty mediálních agentur OMD, PHD a Attention!Media. Na setkání bylo představeno pět startupů z oblasti digitálních inovací a digitální reklamy.

Konkrétně se prezentoval startup Digital Signage Solution, který představil software umožňující správu fyzických zařízení a obsahu napříč různými typy obrazovek (propojení, centralizace, automatizace, zjednodušení). To urychluje správu příspěvků a může být vhodné pro retailery, ale i pro další subjekty, které využívají interaktivní obrazovky.

Vision Pigeon ukázal možnosti propojení umělé inteligence (AI) a e-commerce, a to především v oblastech, které jsou zaměřené na vizuální stránku produktů (móda, nábytek). Díky AI je možné rozpoznat a doporučit produkty z fotografie, doporučení personalizovat, vyhledávat pomocí obrázků nebo vyhledat správný kus pro klienta podle jeho preferovaných střihů a stylů.

Andrea Janigová a Pavel Röder z Omnicom Media Group, zdroj: Dalibor Konopáč

Andrea Janigová a Pavel Röder z Omnicom Media Group, zdroj: Dalibor Konopáč

Jan Kotek, Vision Pigeon, zdroj: Dalibor Konopáč

Jan Kotek, Vision Pigeon, zdroj: Dalibor Konopáč

Berlínský startup chorvatských zakladatelů AdScanner nabízí rozšířené možnosti televizního měření s cílem zefektivnit televizní plánování. Díky propojení s telekomunikačními firmami (v Německu např. Vodafone) chce zpřesnit informace o tom, kdo se na televizi dívá a kdy se dívá a díky segmentaci publika zpřesnit nasazení reklamního sdělení.

Pygmalios zase sbírá datové body cesty zákazníka v kamenném retailu. Data tak mohou sloužit retailerům i značkám, které řeší místo prodeje (point of sale). Díky trackovací technologii zákazníka přímo v prodejně mohou být data využita pro designování retailových obchodů. Sleduje také počet lidí na prodejně, queue management nebo analytiku návštěvnosti (toto řešení využilo v době pandemie Tesco pro počítání zákazníků na prodejně, pomocí obrazovek pak byli zákazníci informování, zda mohou do prodejny vstoupit).

Startup Smartlook analyzuje weby a aplikace kvantitativně a kvalitativně na základě nahrávání obrazovky zákazníka a jeho chování. Může tak pomoct zlepšit nákupní funnel nebo design webu, analyzuje nedostatky a příležitosti ke zlepšení online zážitku.

-mav-

Pozn.: Server MediaGuru.cz provozuje agentura PHD, která je součástí Omnicom Media Group