SZIF spouští spotřebitelskou soutěž na podporu značek kvality

pátek, 8. října 2021, 07:10 Aktuality, Marketing MediaGuru

Státní zemědělský intervenční fond startuje spotřebitelskou soutěž s názvem „Stříhejte kolem dokola“.

Klíčový vizuál spotřebitelské soutěže pracuje s maskotem Klasáček, zdroj: SZIF.

Klíčový vizuál spotřebitelské soutěže pracuje s maskotem Klasáček, zdroj: SZIF.

V pondělí 4. října odstartovala spotřebitelská soutěž s názvem „Stříhejte kolem dokola“ pod záštitou Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF). Cílem je podpora kvalitních produktů označených značkami kvality, jako je například Klasa, Bio, Regionální potravina. Hlavní cenou je roční zapůjčení tří osobních automobilů. Soutěž potrvá až do 2. ledna 2022.

„Jsme rádi, že spotřebitelé znají značky kvality potravin a že v ně mají důvěru. I proto jsme se rozhodli uspořádat již tradiční podzimní spotřebitelskou soutěž ,Stříhejte kolem dokola‘, která spočívá v edukaci a vede spotřebitele k nákupu kvalitních produktů,“ uvedla Luďka Raimondová, tisková mluvčí SZIF. 

Soutěžící mohou získat různé výhry. Hlavní výhrou jsou tři osobní automobily Škoda Karoq k ročnímu zapůjčení. Mezi další výhry patří drobné kuchyňské spotřebiče či poukázky na nákup kvalitních potravin.

„V loňském ročníku soutěže, i přes velmi složitou pandemickou situaci,  zaslali soutěžící téměř 180 000 platných herních karet, tedy více než 7 milionů vystřižených log značek kvality,“ doplnila Raimondová  

Podmínkou pro účast v soutěži je získat hrací kartu, která je mimo jiné ke stažení na webu akademiekvality.cz nebo vytištěná ve vybraných prodejnách obchodních řetězců. Do ní budou soutěžící nalepovat celkem 40 vystřižených soutěžních značek kvality potravin (např. Klasa, Regionální potravina, Bio „zebra“, EU „Bio list“, Chráněné označení původu, Chráněné zeměpisné označení). Až bude karta zaplněná, je třeba ji odeslat poštou na adresu organizátora. 

Soutěž podpoří kampaň s maskotem Klasáčkem, která poběží v televizi, rádiu, tištěných i online médiích. Využije také SMS a direct marketing. Součástí bude komunikace přímo v místech prodeje včetně e-shopů. Soutěž bude propagována na webu akademiekvality.cz a na sociálních sítích. 

Strategickým partnerem je reklamní agentura Momentum, realizační část má na starosti 1 Year & More Production, PR zajišťuje McCann Prague a mediální podporu zaštiťuje Knowlimits.

-stk-