WeDo láká kampaní k sobě mezi kurýry ženy

středa, 20. října 2021, 14:55 Aktuality, Reklama MediaGuru

Logistický operátor spouští předvánoční náborovou kampaň. Láká k sobě ženy nebo lidi, kteří si chtějí jen krátkodobě přivydělat.

Zdroj: WeDo

Zdroj: WeDo

Společnost WeDo se připravuje na nadcházející předvánoční sezónu a spouští online náborovou kampaň, ve které nově hledá kurýry i mezi ženami nebo lidmi, kteří si chtějí jen krátkodobě přivydělat s vlastním autem.

„Vánoce jsou pro nás vrcholnou sezónou, každoročně nabíráme stovky dočasných spolupracovníků. Letošní situace je specifická, na trhu chybí lidé v řadě profesí a kurýři a řidiči nejsou výjimkou. Připravili jsme pro ně řadu nových benefitů a poprvé jsme se rozhodli zacílit kampaň i speciálně na ženy,“ vysvětluje generální ředitel Wedo Daniel Mareš.

Kurýři si tak letos budou moci vydělat více než loni. Dopravci s vlastním vozem například budou moci u WeDo fakturovat měsíčně 80 tisíc korun i více. Nově WeDo k této částce přidává i vánoční příplatek, jehož výše se odvíjí od počtu doručených zásilek, a další benefity. 

Kromě kurýrů či kurýrek cílí Wedo v kampani i na tzv. pomocné kurýry – tedy lidi s vlastním autem, kteří si chtějí před Vánoci přivydělat. Ti budou placeni dle počtu doručených balíků (50 Kč za doručení na jednu adresu), mohou si množství práce i pracovní dobu přizpůsobit svým potřebám. 

Současná situace na trhu nahrává podle Mareše těm lidem, kteří budou moci více rozvíjet svůj vlastní byznys. „Vidíme první příklady, kdy kurýr zjišťuje, že uživí více než jedno auto. Začne si proto stavět vlastní byznys, shánět další lidi, najímat auta a budovat vlastní dopravní firmu. Jsme rádi, že mu v tomto růstu můžeme pomoci. Má to budoucnost, počet přepravených zakázek poroste a lidí bude stále nedostatek, porosteme proto společně,“ vysvětlil s tím, že WeDo dopravci pomůže zaškolením a vychováváním kurýrů, jejich vyhledáváním i zajištěním dalšího vozu.

-stk-