ADC si zvolil nový výbor, předsedou je opět David Suda

pátek, 5. listopadu 2021, 07:35 Aktuality, Reklama MediaGuru

Art Directors Club si zvolil nový výbor, jeho předsedou zůstává kreativní ředitel WMC/Grey David Suda.

Nový výbor Art Directors Club Czech Republic, zdroj: ADC

Nový výbor Art Directors Club Czech Republic, zdroj: ADC

Po skončení dvouletého funkčního období se v září odehrály volby do výboru českého spolku Art Directors Club (ADC). Do čela výboru kandidoval stávající předseda David Suda, kreativní ředitel agentury WMC/Grey, a svou pozici obhájil.

„Své druhé předsednické období jsem se rozhodl vést pod heslem ,Less Fear, More Rock‘n’roll“. Tím mám na mysli, že jako klub složený z kreativců by si měl dovolit odvážnější kroky ve svém počínání,“ nastínil svou vizi staronový předseda, za jehož vedení vznikl v rámci spolku podcast ADC Kitchen, AdParáda či projekt ADC Unit. 

Suda: S ADC chceme jít i za hranice reklamní bubliny

pátek 5. listopadu 2021

Svoje pozice obhájili i další členové klubu, kteří projevili zájem pokračovat ve výboru a aktivně se podílet v projektech ADC: Miky Karas (Creative Director Cheil Czech and Slovakia), Jan Marcinek (Strategic Planner Boomerang Communication), Klára Palmer (Creative Director, McCANN Prague), Pavel Wilhelm Přibyl (Freelance Creative Director and Copywriter, Wilhelm Kinga) a Martin Svetlík (Creative Strategy Lead, McCann Prague).

Nově na členy výboru kandidovala také Klára Javůrková (Idea maker and copywriter, WMC/Grey), Markéta Kolodžejová (Idea Maker, Proboston) a Rade Šaptovič (Senior Art Director, Proboston) a hlasováním členů klubu byli zvoleni do funkce.

„Chtěly bychom české reklamě pomoct, aby tu vznikaly ass kicking věci. Proto v rámci aktivit ADC připravujeme formát, ve kterém se propojí klienti s kreativou. Protože, co si budeme nalhávat, bez klienta na své straně dobrý věci prostě nevznikají,“ popsaly Markéta Kolodžejová a Klára Javůrková.

Ve funkci koordinátora klubu zůstává Jana Pokorná Valenčíková, která zastřešuje projekty klubu a zajišťuje ADC Czech Creative Awards.

-stk-