Amnesty vyzývá k nepsání zbytečných zpráv

pátek, 5. listopadu 2021, 13:15 Aktuality, Reklama MediaGuru

Amnesty International ve své kampani opět lidi přesvědčuje, aby místo zbytečných zpráv napsali dopis, který může zachránit lidský život.

Zdroj: Amnesty International

Zdroj: Amnesty International

Amnesty International i letos spustila lidskoprávní kampaň „Maraton psaní dopisů“. Vyzývá v ní veřejnost, aby namísto zbytečných zpráv napsali dopis, který může zachránit lidský život. Tvářemi kampaně jsou Ester Geislerová, Hynek Čermák a Jan Lukačevič. 

„Myšlenkou kampaně je odlehčenou formou ukázat, kolik zpráv jsou si lidé schopni během dne mezi sebou vyměnit. Často jde o nepodstatné informace, kterými si jen krátíme chvíli. S příjemným humorem a lehkou nadsázkou videospoty vyzývají k tomu, aby se lidé zamysleli nad tím, jak jednoduché je napsat jednu podstatnou zprávu, která dokáže změnit lidský život,” komentuje obsah kampaně Jan Lesák, kreativní ředitel agentury Story TLRS, jež je pod kampaní podepsána.

Kampaň staví na třech videospotech s již zmíněnými českými osobnostmi. K vidění budou na sociálních sítích a v pražských kinech. 

Spoty realizovala v rámci skupiny Near & Dear in-house produkce VNV productions pod vedením Šimona Vodrážky. O režii se postaral Štěpán Plicka, za kamerou stál Viktor Karban. 

-stk-