AutoPalace zavádí novou strategii značky i vizuální identitu

pátek, 5. listopadu 2021, 09:45 Aktuality, Marketing MediaGuru

Cílem změny je podle sdělení společnosti sjednocení komunikace všech poskytovaných služeb v jednotlivých pobočkách skupiny v Česku a na Slovensku.

Zdroj: AutoPalace

Zdroj: AutoPalace

Společnost AutoPalace, největší automobilová dealerská skupina v České a Slovenské republice, představila v jubilejním 30. roce svého působení na trhu novou strategii značky spojenou rovněž s aktualizovanou vizuální identitou. Cílem této změny je podle sdělení společnosti sjednocení komunikace všech poskytovaných služeb v jednotlivých pobočkách skupiny v obou zemích.

„S postupem času, jak se aktivity skupiny AutoPalace samostatně rozvíjely, bylo stále obtížnější komunikačně propojovat jednotlivé naše pobočky a jejich nabídky služeb zákazníkům. A byli to právě oni, kteří se v různých označeních našich činností začali tak trochu ztrácet. A protože zákazník je u nás vždy na prvním místě, rozhodli jsme se u příležitosti našeho jubilea pro zásadní marketingový krok a dnes tedy představujeme zcela novou firemní strategii značky AutoPalace, doplněnou o rebranding vybraných aktivit,” vysvětlila Nela Bartošová, ředitelka marketingu společnosti AutoPalace Group. Tato dealerská skupina rozšířila po loňských významných akvizicích své prodejní portfolio na celkově patnáct automobilových značek.

Přestože tradiční logo společnosti zůstalo v nezměněném provedení, ostatní změny v obsahové a vizuální komunikaci mají několik fází. Časově naplánovanou kampaň odstartovalo nejprve oznámení o změně názvu aktivit v oblasti ojetin. Původní název AutoPoint je nově nahrazen označením AutoPalace Ojeté vozy, a navíc rozšířen o sekci AutoPalace Premium. Stejně tak obchodní činnost v oblasti autopůjčovny změnila svůj název z RentPoint na AutoPalace Rent. Změnu obou názvů doprovází také nová loga pro danou aktivitu a rebranding na všech důležitých místech v jednotlivých střediscích včetně interního orientačního systému.

Nově představená strategie značky AutoPalace se zaměřuje také na ostatní obchodní aktivity. S tím spojený komunikační koncept zahrnuje proto nejen samotnou značku, ojeté vozy či autopůjčovnu, ale také oblasti fleet managementu, operativního leasingu, zaměstnanecké kariéry nebo interní komunikaci. Reklamní kampaň, která prezentuje nová témata skupiny AutoPalace prostřednictvím rádia, onlinu a tištěných médií či direct mailingu se proměnným vizuálním grafickým konceptem číslovky „jedna” zaměřuje na tři klíčové oblasti komunikace se zákazníkem. Vedle dominantní pozice automobilové dealerské skupiny je v kampani kladen důraz také na osobitý přístup k zákazníkovi a směrem k veřejnosti zdůrazňuje nabídku komplexního řešení mobility pod jednou střechou.

Nová strategie značky AutoPalace se samozřejmě promítne do všech jejích komunikačních kanálů směřujících k veřejnosti, ale také do interní sítě společnosti.

-mav-