CNC uvedl web Fomo, je určený pro generaci Z

úterý, 2. listopadu 2021, 16:35 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Mediální dům Czech News Center uvedl web Fomo, je určený především mladým lidem ve věku 17 až 24 let.

Redakce webu Fomo, zdroj: Czech News Center

Redakce webu Fomo, zdroj: Czech News Center

Mediální dům Czech News Center (CNC) spustil v pondělí večer web Fomo. Jeho název vznikl podle anglické zkratky „fear of missing out” (FOMO), která se do češtiny volně překládá jako strach, že zmeškáme nějakou zajímavou příležitost. Za novinkou stojí skupina mladých tvůrců, jejichž nápad se rozhodl mediální dům podpořit v rámci své vize multi-obsahového portfolia.

Nový onlinový titul má oslovit lidi od 17 do 24 let. Informační, vzdělávací a zábavný portál, který sdružuje mladou komunitu, postavil tým, který je právě ve věku cílové skupiny (věkový průměr redakce je 21,5 let). Šéfredaktorkou je Karolína Čumriková, absolventka University for the Creative Arts v Anglii. Na obsahu se dále podílí Johana Bázlerová, která na Instagramu provozuje účet Jsem v obraze, jenž sleduje přes 79 tisíc sledujících. Pozici creative director zastává Magdalena Čížková.

Obsah nového webu je rozdělený do šesti kategorií, mezi kterými jsou zpravodajství a politika, internetové novinky, móda, krása nebo wellbeing. „Je možné, že přijdeme třeba i se ZET verzí Blesku a rozjedeme superdrbnu pro mladé,“ říká k novince šéfredaktorka Čumriková. „Zajímavou kategorií by mohla být třeba i témata jako sex, drogy nebo vztahy, což všechno obsáhlo kdysi milované Bravíčko,“ doplňuje s tím, že titul počítá také se silnou přítomností na sociálních sítích (zejména Instagram a TikTok).

Nový web nebude napojený na žádný reklamní systém. Reklama, v podobě například PR článků, videí a advertorialů nebo tzv. „fomo picks”, tedy affiliovaných produktů z e-shopů, se bude prodávat napřímo. „Je to naše ambice, jak prostor pro mladé trochu kultivovat. Když se na webu objeví bannerová reklama, půjde opravdu o několik málo exkluzivních ploch,” vysvětluje Vilém Franěk, šéf projektu a zároveň marketingový ředitel Mall.tv.  

Redakce nového titulu chystá například také eventy, pro propojení online světa do offline prostředí, a do budoucna připraví i prémiovou verzi. „Počítáme brzy se spuštěním mikroplateb od čtenářů, kteří tak budou moct podpořit své oblíbené autory,“ dodal Franěk.

CNC založila firmu pro video a spustí web pro generaci Z

čtvrtek 16. září 2021

-mav-