Coca-Cola ukáže v kampani vánoční zvyky různých národností

pátek, 19. listopadu 2021, 16:35 Aktuality, Reklama MediaGuru

Coca-Cola ve své vánoční kampani vyzdvihuje sílu sounáležitosti. Představí i vánoční zvyklosti různých národností.

Klíčový vizuál k vánoční kampani Coca-Coly, zdroj: Coca-Cola

Klíčový vizuál k vánoční kampani Coca-Coly, zdroj: Coca-Cola

Společnost Coca-Cola spouští svou vánoční kampaň „Kouzlo být spolu“, jejímž cílem je vyzdvihnout a oslavit sílu sounáležitosti. Připomíná, že skutečné kouzlo spočívá především ve chvílích, které trávíme spolu s ostatními. 

„Toto je naše první vánoční kampaň v rámci nové filozofie ,Real Magic'. Společnost Coca-Cola vždy věřila v kouzlo Vánoc a tento rok v kampani oslavuje skutečné kouzlo mezilidských vztahů. Její podstatou je jednoduché a povznášející poselství jednoty, sounáležitosti a pozitivity, které nám má připomenout, že všechno, co potřebujeme k tomu, aby byly naše Vánoce kouzlené, je sdílet je s naší komunitou a těmi, které máme rádi,“ komentuje kampaň globální marketingový ředitel Manolo Arroyo. 

Kampaň staví na reklamním spotu, jenž vypráví příběh chlapce, který se svou maminkou přestěhují do bytu bez krbu a komínu. Bez něj ale nebudou doma žádné dárky od Santy Clause, a tak se rozhodne postavit komín z krabic, do čehož se zapojí i sousedé. 

Reklamní spot bude uveden v několika verzích s různou délkou. K vidění budou až do konce prosince na více než 40 trzích světa v televizi, kině či na sociálních sítích.

V rámci online prostředí bude Coca-Cola navíc komunikovat kampaní s názvem „Multikulturní Vánoce“, jež na českém a slovenském trhu proběhne prostřednictvím spolupráce s influencery. Gabriela Heclová za Českou republiku a Expl0ited za Slovensko odkryjí, společně se třemi až čtyřmi mikroinfluencery různých národností, odlišnosti ve vánočních zvyklostech.

Součástí kampaně bude také vaření tradičních vánočních pokrmů jednotlivých národností. „Kampaň Multikulturní Vánoce bude spuštěna pět týdnů před Vánoci, konkrétně 21. listopadu a každý týden bude věnován jedné národnosti. Poslední adventní týden bude ve znamení tradičních československých Vánoc a završí tuto část kampaně,“ upřesňuje Jakub Will Loos, vedoucí marketingu The Coca-Cola Comapny ČR/SR.

V rámci BTL komunikace bude značka pracovat s vizibilitou s názvem „Only Coke can do“, jež využívá prvky jako Santa Claus či vánoční kamion. Ve vybraných prodejnách bude také umístěn shop-in-shop. Standardem je nové uspořádání v poměru půl na půl s hero produkty Coca-Cola Regular a Coca-Cola Zero. Lahve Coca-Coly získají nové obaly, na kterých bude postava Santy jakožto zosobnění vánoční „reálné magie“.

Kromě toho se Coca-Cola bude i nadále věnovat svým CSR aktivitám a podpoří klienty Červeného kříže. Téměř třem tisícovkám lidí, začínaje maminkami samoživitelkami v azylových domech a seniory konče, věnuje balíčky s dobroty, které k nim dopraví služba Dáme jídlo.

Pod globální kampaní je podepsána britská agentura DentsuMB. Režie se ujal Sam Brown ze společnosti Rogue Films. Kampaň na sociálních sítích zajišťuje Saatchi&Saatchi.

-stk-