ČT24, Prima News i TN Live vysílají po celý den k 17. listopadu

středa, 17. listopadu 2021, 08:20 Aktuality, TV MediaGuru

Kontinuálním vysíláním připomenou po celou středu stanice ČT, Prima a Nova výročí 17. listopadu.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Zpravodajské televizní stanice ČT24 a CNN Prima News a rovněž zpravodajský online videoserver TN.cz nabídnou v průběhu středečního dne kontinuální vysílání k připomínce 17. listopadu a k 32. výročí sametové revoluce.

Listopadovým událostem se Česká televize bude věnovat ve vysílání ČT24 i na programu ČT2. Stanice ČT24 nabídne v průběhu celého dne aktuální události z celé země, a to včetně vzpomínek pamětníků, pohledu historiků i reflexe toho, kam česká společnost od roku 1989 dospěla. Tématu se věnuje už od ranního bloku Studio 6.

Na kontinuální vysílání naváže Interview ČT24 s hudebníkem Michalem Horáčkem, pořad bude moderovat Světlana Witowská. Na večer je pak připraven Speciál ČT24 – 32 let od pádu totality s podtitulem disidenti a jejich děti. Hosty speciálního přenosu z Národní třídy budou: signatářka Charty 77 Kamila Bendová se synem Markem Bendou, signatářka Charty 77 Anna Šabatová s manželem Pavlem Uhlem a signatář Charty 77 Daniel Kroupa se synem Jankem Kroupou.

Zpravodajský rozměr rozšíří dokumenty na programu ČT2. Dvojka ve státní svátek uvede například Občan Havel přikuluje, Paralelní portrét nebo České století: Poslední hurá. Ve 20 hodin poté stanice odvysílá přímý přenos z udílení cen statečným lidem z Česka a Slovenska – Ceny Paměti národa 2021. Galavečer se uskuteční v prostorách Národního divadla.

Vysílání u příležitosti Dne boje za svobodu a demokracii na CNN Prima News zahájí v 9.30 dopoledne, kdy diváky přivítá ve studiu moderátorka Lucie Ptáčková a na balkónu Melantrichu Sabina Dračková. Postupně se také propojí se štáby na pražské Národní třídě, Václavském náměstí a dalších místech, včetně krajských měst. Vysílání je naplánováno až do večerních hodin. Každou půlhodinu přinese vzpomínkové akce po celé republice a do vysílání si pozve řadu hostů, mezi nimi mimo jiné: Dagmar Havlová, Jan Šibík, Michael Žantovský, historikové Michal Macháček, Jan Koura a Jan Halada, sociolog Jan Herzmann a komentátor Info.cz Petr Holec.

Po hlavní zpravodajské relaci startuje na CNN Prima News ve 20.15 další speciál s názvem Výročí sametové revoluce.

TV Nova se na svém internetovém zpravodajském kanále TN Live na TN.cz  bude významnému státnímu svátku věnovat celý den. V průběhu dopoledne i odpoledne se redaktoři přihlásí s živými vstupy z pietních akcí a dalšího dění spojeného se státním svátkem. V 15:40 nabídne dokument Cesta ke svobodě, který byl natočen v roce 2019 k výročí 30 let od Sametové revoluce.  Od 17:00 přinese TN Live své první vysílání z venkovního studia.  Michal Kratochvíl si na Národní třídu pozve řadu hostů, např. Jiřího Drahoše, Michaela Kocába, Michaela Žantovského, Marka Ztraceného, Alexandra Vondru, Martina Palouše nebo Martu Bystrovovou. Součástí tohoto bloku bude i živá Modlitba pro Martu v podání Marty Kubišové, která se ampliony městského rozhlasu rozezní symbolicky v 17:11.

Vysílání bude pokračovat až do zahájení Televizních novin. Hlavní kanál TV Nova poté od 20:00 odvysílá první rozhovor s prezidentem Milošem Zemanem po jeho hospitalizaci v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. Moderátor Rey Koranteng s prezidentem probere nejen jeho aktuální zdravotní stav, ale také třeba to, jak nahlíží na jednání o sestavování nové vlády, zda se chystá vetovat či připomínkovat nějaká konkrétní jména na posty ministrů či jak vnímá chování zástupců Kanceláře prezidenta republiky poté, co byl hospitalizován. 

Rozhovor bude mít přibližně patnáct minut a bude předtočen v průběhu středy v prostorách ÚVN. Přenos vedle hlavního kanálu poběží i na webu TN.cz a sociálních sítích Twitter a Facebook.

-mav-