Libeřské lahůdky slaví 30 let, plánují redesign prodejen

úterý, 9. listopadu 2021, 11:35 Aktuality, Retail MediaGuru

Ke svému 30letému výročí plánují Libeřské lahůdky redesign svých stávajících prodejen.

Klíčový vizuál ke 30 letům Libeřských lahůdek, zdroj: Libeřské lahůdky

Klíčový vizuál ke 30 letům Libeřských lahůdek, zdroj: Libeřské lahůdky

Libeřské lahůdky slaví letos v listopadu 30 let od otevření prvního stánku s bagetami na pražském Hlavním nádraží. V současnosti provozuje 17 prodejen nejen v Praze, ale i mimo hlavní město, zaměstnává 280 lidí a ročně vyrobí přes pět milionů chlebíčků. Nyní plánuje redesign své pobočkové sítě. 

„Vždycky jsem se řídila pravidlem, že zákazníkovi musí hlavně chutnat. Lahůdky jsem proto připravovala tak, jako kdybych chystala pohoštění pro svou rodinu,“ popisuje zakladatelka Jindřiška Šindelářová, jež v roce 1991 zahájila prodej baget na Hlavním nádraží. Postupně firma rozšiřovala sortiment, v roce 2002 postavila v Libři u Prahy první výrobu a následně otevřela první kamenné prodejny. V roce 2016 přibyla další výrobna ve Vestci, kde Libeřské lahůdky zároveň i sídlí. 

Do budoucna plánuje firma další rozvoj. Chystá se vylepšovat rozjíždějící se e-shop, otevřít nové prodejny a redesignovat ty stávající, a to s vizí přilákat novou generaci zákazníků. Nový kabát dostaly již prodejny na Palmovce a ve Vodičkově, další je na řadě Smíchov a Letná.  

„Když se podívám nazpět, je neskutečné, jak dlouhou cestu jsme ušli. To ale neznamená, že bychom nesledovali nejnovější trendy a neposouvali firmu stále dál,“ zamýšlí se Jiří Kulhánek, syn zakladatelky a současný ředitel společnosti, jež se chce zaměřit i na udržitelné obaly výrobků.

-stk-