Místo zločinu České Budějovice bude ČT natáčet do léta 2022

úterý, 16. listopadu 2021, 16:15 Aktuality, TV MediaGuru

Natáčení nového třináctidílného kriminálního seriálu Místo zločinu České Budějovice je plánováno až do léta 2022.

Místo zločinu České Budějovice, zdroj: ČT

Místo zločinu České Budějovice, zdroj: ČT

Natáčení nového třináctidílného kriminálního seriálu Místo zločinu České Budějovice je plánováno až do léta 2022. Oznámila to Česká televize, která o natáčení nového seriálu informovala. Natáčení odstartovalo letos v říjnu.

Seriál Místo zločinu České Budějovice navazuje na předešlé seriály Místo zločinu Plzeň a Místo zločinu Ostrava. Policejní tým vyšetřující jednotlivé případy tvoří David Novotný, Judit Bárdos, Leoš Noha, Filip Březina a Pavla Beretová.

„Přesto, že má seriál v názvu jméno jihočeské metropole, nepůjde o klasickou městskou detektivku. Naopak, naší snahou je strávit co nejvíce času venku v krajině nebo v menších městech a ukázat ikonická místa spojená s tímto regionem. Malebnost a klid jihočeské krajiny je postavena do kontrastu se zločinem, povětšinou banálním, brutálním a zbytečným,“ říká kreativní producent ČT Jan Lekeš a producent Martin Froyda jej doplňuje: „Natáčíme po celém kraji. Začali jsme na Šumavě, ale byli jsme i v Táboře, Třeboni, Českých Budějovicích nebo na Lipně. Některé z epizod vycházejí opět ze skutečných kriminálních případů, ale nejsou všechny z této lokality. Zjistili jsme, že jižní Čechy jsou z kriminalistického hlediska klidnější.“

Předchozí série, Místo zločinu Plzeň i Místo zločinu Ostrava, sledovalo shodně v průměru přes 1,3 milionu diváků starších patnácti let.

 -mav-