Na Giving Tuesday se rozsvítí obří srdce na Národním divadle a na Petříně

úterý, 30. listopadu 2021, 20:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Letos probíhá šestý ročník akce Giving Tuesday, podle výzkumu Ipsos se do dobročinnosti v posledním roce zapojilo 83 % Čechů.

Zdroj: Asociace společenské odpovědnosti

Zdroj: Asociace společenské odpovědnosti

Letos pošesté iniciuje Asociace společenské odpovědnosti akci dne štědrosti Giving Tuesday, která se koná v úterý 30. listopadu. Na znamení dobrých skutků bude večer speciálním způsobem osvíceno Národní divadlo a rozhledna na pražském Petříně.

„To, že se Češi jako národ nemají vůbec za co stydět, dokazuje i fakt, že pomáhat druhým je důležité pro devět z deseti lidí a toto číslo se rok od roku zvyšuje. Do dobročinnosti se v posledním roce dle průzkumu agentury Ipsos zapojilo 83 % Čechů,“ říká Lucie Mádlová, zakladatelka a výkonná ředitelka Asociace společenské odpovědnosti.

V úterý večer se rozsvítí i některé pražské památky. Kromě tradičního nasvícení Petřínské rozhledny uvidí Pražané od 17.00 hodin ještě obří srdce na budově Národního divadla. „Symbolicky tak chceme oslavit českou tradici mecenášství a zrod české filantropie, která stála za výstavbou a později i obnovou Národního divadla po rozsáhlém požáru a byla financována prostřednictvím veřejné sbírky,“ dodává Lucie Mádlová.

O nasvícení Národního divadla se postará kreativní studio Visualove. Partnery letošního ročníku Giving Tuesday jsou společnost Albatros Media, ČEPS, Google, Lidl ČR a Skupina ČEZ. Partnerem pro výzkum trhu a veřejného mínění je výzkumná agentura Ipsos a mezinárodní organizace Social Impact Alliance.

-zue-