Sazka začíná losovat své loterie v novém studiu

pátek, 26. listopadu 2021, 15:45 Aktuality, Marketing MediaGuru

Sazka změnila podobu svého studia, v němž losuje loterii Sportka, Šťastných 10 a Euromiliony.

První losování Sportky v novém studio proběhne v pátek 26. listopadu, zdroj: Sazka.

První losování Sportky v novém studio proběhne v pátek 26. listopadu, zdroj: Sazka.

Sportka a další číselné loterie z portfolia společnosti Sazka se od tohoto týdne losují v novém virtuálním studiu Vachler Art Company na pražském Žižkově. První losování v novém hávu se uskuteční v pátek 26. listopadu. 

„Příprava na veškeré změny trvala více než rok a šlo o skutečně náročný proces. Výsledkem je však jedna z nejmodernějších losovacích místností v Evropě. Velmi se těšíme na zpětnou vazbu od našich zákazníků, kterým jistě neunikne, že jsme se v rámci úprav rozhodli i pro zapojení nových stylistů a vizážistů pečující o oba moderátory,“ říká Veronika Diamantová, tisková mluvčí Sazky.  

Přes modernizovaný vzhled studia se však proces losování nemění. „Každé losování je neustále přístupné veřejnosti. Na místě je vždy přítomen notář a státní dozor, který dohlíží na regulérnost celého průběhu, a to již od vytahování míčků z trezoru. Losovací osudí jsou rovněž i nadále sledovány čipovými kamerami, které natáčejí veřejnosti přístupný záznam,“ ubezpečuje Veronika Diamantová.

Losování Sportky se na obrazovkách České televize vysílá třikrát týdně. Při vysokých jackpotech či oblíbených datech sleduje výsledky loterie až 900 tisíc diváků, průměr se pohybuje okolo 600 tisíc. Kromě Sportky probíhá ve studiu také losování Šťastných 10 a Euromiliony. Každý týden vytvoří hry od Sazky čtyři nové milionáře. Největší podíl generuje právě Sportka, která funguje již od roku 1957. Rekordní výhru získal manželský pár z Pardubického kraje, který si v roce 2013 odnesl rovných 400 milionů korun. 

-stk-