Simm je CEO Omnicom Group, na jeho post jde Adamski

úterý, 2. listopadu 2021, 07:15 Aktuality, Lidé, Reklama MediaGuru

Skupina Omnicom oznámila na globální úrovni dvě změny ve vrcholovém vedení.

Daryl Simm a Florian Adamski, zdroj: Omnicom Group

Daryl Simm a Florian Adamski, zdroj: Omnicom Group

Skupina Omnicom oznámila na globální úrovni dvě změny ve vrcholovém vedení. S účinností od 1. listopadu se Daryl Simm posunul do pozice prezidenta a CEO Omnicom Group. Jde o nově vytvořený post. Simm téměř dvě dekády zastával post CEO Omnicom Media Group. Ve své nové roli bude přímo spolupracovat s předsedou představenstva a CEO Johnem Wrenem a bude dohlížet na operace napříč celou skupinou.

„Daryl se podílel na rozvoji naší mediální sítě od jejího založení,“ řekl John Wren. „Byl hybnou silou růstu mediálních agentur OMD, PHD a Hearts & Science a zasloužil se o získaná ocenění," dodal. Simm se podílel i na vývoji systému Omni, který teď využívá 40 tisíc zaměstnanců a stovky klientů, a také na tvorbě strategie pro budoucí růst.

Na pozici CEO Omnicom Media Group se v důsledku této změny posunul Florian Adamski. V této pozici je zodpovědný za globální výsledek skupiny Omnicom Media Group. Dosud ve skupině z pozice CEO řídil síť OMD Worldwide. Za jeho působnosti získala OMD ocenění časopisu Adweek „Globální mediální agentura roku" v letech 2019 a 2020 a vyrostla také v největší světovou mediální agenturu podle obratu. 

„Florianova schopnost přitahovat špičkové talenty, implementovat nové technologie a spolupracovat napříč celou skupinou přinesla velká vítězství v tendrech, což vedlo ke stálému obchodnímu růstu,“ popsal Adamského dovednosti Wren. Ocenil také jeho schopnost pracovat v různých geografických regionech a kulturách a řešit požadavky klientů. 

-mav-