Slovenská RTVS v prosinci spustí sportovní televizní kanál

čtvrtek, 25. listopadu 2021, 16:55 Aktuality, Slovensko MediaGuru

Veřejnoprávní Rozhlas a televize Slovenska (RTVS) spustí před vánočními svátky svůj čtvrtý televizní kanál pod názvem Šport.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Veřejnoprávní Rozhlas a televize Slovenska (RTVS) spustí před vánočními svátky svůj čtvrtý televizní kanál pod názvem Šport. Nabídne kromě jiného sportovní zpravodajství, přímé přenosy či magazíny o zdravém životním stylu. ČTK o tom dnes informovala mluvčí RTVS Andrea Pivarčiová.

Někdejší veřejnoprávní Slovenská televize, která se v roce 2011 spojila s veřejnoprávním Slovenským rozhlasem do RTVS, už sportovní kanál v minulosti provozovala. Kvůli nedostatku peněz ho před deseti lety ale vypnula. Například přímé přenosy ze sportovních akcí RTVS dosud vysílala na svých stávajících televizních kanálech. Slováci také sledují sportovní kanál České televize.

„Smyslem nového sportovního televizního okruhu není jen přinášet kvalitně řemeslně zpracované přenosy ze sportovních akcí, ale zejména podnítit všechny věkové a sociální vrstvy a struktury obyvatelstva k pohybu," uvedl generální ředitel RTVS Jaroslav Rezník.

Nový kanál začne vysílat 20. prosince. V příštím roce přinese například přenosy ze zimní olympiády nebo z hokejových a fotbalových mistrovství světa.

-čtk-