Startuje kampaň na podporu zodpovědného hraní

úterý, 23. listopadu 2021, 07:10 Aktuality, Reklama MediaGuru

Institut pro regulaci hazardních her spouští projekt Týden zodpovědného hraní a kampaň „Hraj se sebou fér, hraj zodpovědně“.

Zdroj: Repro YT Zodpovědné hraní

Zdroj: Repro YT Zodpovědné hraní

Ve dnech 22.–28. listopadu proběhne Týden zodpovědného hraní organizovaný Institutem pro regulaci hazardních her v rámci projektu Zodpovědné hraní. Upozorní na něj kampaň „Hraj se sebou fér, hraj zodpovědně“.

„Cílem této aktivity je otevřít dialog všech zainteresovaných stran a informovat veřejnost o zodpovědném přístupu ke hraní, které má být především zábavou. Zároveň chceme ukázat hráčům, že pokud se ocitnou v rizikové situaci, své hraní nemají zcela pod kontrolou, existuje řada možností, jak a kde vyhledat pomoc,“ přibližuje Týden zodpovědného hraní Jan Řehola, ředitel Institutu pro regulaci hazardních her. 

„Provozovatelé hazardních her nabízí v současné době řadu seberegulačních a kontrolních nástrojů nad rámec zákona, kterou mohou hráči využít. V rámci projektu Zodpovědné hraní tyto nástroje společně s provozovateli vylepšujeme a rozšiřujeme,“ dodává Řehola. Do projektu se zapojují společnosti jako Chance, Tipsport, Fortuna nebo Sazka. 

Týden odstartuje informační kampaň, která bude pokračovat i po jeho skončení. Spoty s tipy na zodpovědné hraní bude možné vidět v televizi i na webových stránkách projektu. Informace o zásadách zodpovědného hráče a o možnostech využití nástrojů seberegulace budou umístěny na sociálních sítích projektu, provozovatelů i adiktologických center, stejně jako na pobočkách hlavních partnerů. 

Součástí týdne jsou i webináře, například na téma Debata o současné regulaci hazardních her v České republice či Je skutečně hazard současným společenským problémem? A je každý hráč hned gamblerem? Na online dotazy bude 23. listopadu odpovídat specializované centrum Prevent 99.

„Kromě podpory samotných hráčů chceme v rámci Týdne zodpovědného hraní oslovit také jejich blízké, kteří často následky rizikového hraní zpozorují, ale neumí si s nimi správně poradit,“ dodává Jan Řehola.

-stk-