Vánoce na ČT: Jak si nevzít princeznu, nová show i závěr Marie Terezie

úterý, 2. listopadu 2021, 11:55 TV MediaGuru

Česká televize odvysílá na Štědrý den novou pohádku Karla Janáka Jak si nevzít princeznu. Na Silvestra zařadí novou show s Jiřinou Bohdalovou, na Nový rok odvysílá závěrečný díl Marie Terezie.

Jak si nevzít princeznu, zdroj: Česká televize, Zuzana Pachová

Jak si nevzít princeznu, zdroj: Česká televize, Zuzana Pachová

Česká televize zařadí do letošního vánočního vysílání novou štědrovečerní pohádku Karla Janáka s názvem Jak si nevzít princeznu. Připravena je také nová pohádka ve znakovém jazyce O kouzelné rybí kostičce. Do silvestrovského vysílání pak míří zábavní pořad Největší flám s Jiřinou Bohdalovou a Nový rok uzavře minisérie Marie Terezie svým pátým a zároveň finálním dílem.

Hlavní role v letošní štědrovečerní pohádce ztvární Marek Adamczyk a Anna Fialová. Poprvé se představí už v předpremiéře v listopadu v rámci pilotního prvního ročníku festivalu Variace 2021, který společně pořádá Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary a Česká filharmonie.

Vánoční vysílání zahájí ČT 28. listopadu, televizním divákům opět nabídne sérii adventních koncertů. Schéma dále doplní pohádky a filmy tradičně vysílané na Vánoce: Tři oříšky pro Popelku, Anděl Páně, Anděl Páně 2, Čertí brko, O léčivé vodě, Peklo s princeznou, Čert ví proč, Láska rohatá, Dvanáct měsíčků, O vánoční hvězdě a další. Z filmů to budou například Pelíšky, Na samotě u lesa nebo Slavnosti sněženek.

ČT rovněž připomene deset let od úmrtí bývalého prezidenta Václava Havla a 19. prosince nabídne televizní premiéru koprodukčního filmu Havel. Inspirovaný je disidentskými léty Václava Havla mezi roky 1968-1989, režíroval ho Slávek Horák.

V neděli 2. ledna 2022 odvysílá ČT televizní premiéru životopisného dramatu Šarlatán, který je inspirovaný skutečnými osudy léčitele Jana Mikoláška. V hlavních rolích snímku, který režírovala Agnieszka Holland, hrají Ivan a Josef Trojanovi.

Silvestrovské vysílání vyplní nová zábavní show Největší flám s Jiřinou Bohdalovou. Má být reminiscencí na silvestrovské pořady s Vladimírem Menšíkem, v pořadu vystoupí i Marek Eben nebo Bolek Polívka. Vysílat se budou také silvestrovská vydání pořadů Zázraky přírody a Všechnopárty.

Podrobný přehled vánočního a novoročního vysílání ČT si můžete prohlédnout v materiálu níže.

Ještě v prosinci zároveň Česká televize uvede první fázi obměny své streamovací služby iVysílání. Součástí inovace je také příprava pořadů vytvářených jen pro web. Mají oslovit převážně mladší publikum.

ČT spustí novou podobu iVysílání, uvede pořady jen pro web

úterý 2. listopadu 2021

-mav-