Vinea dává do prodeje degustační sety Kumšt moštu

úterý, 9. listopadu 2021, 18:10 Aktuality, Reklama, Marketing MediaGuru

Vinea přichází se speciální degustační sadou Kumšt Moštu. Chce tak podpořit české a slovenské vinohradníky či vinaře.

Zdroj: Vinea / Kofola ČS

Zdroj: Vinea / Kofola ČS

Značka Vinea, patřící do portoflia společnosti Kofola ČeskoSlovensko, dává do prodeje svou speciální degustační sadu Kumšt Moštu. Ta obsahuje šest druhů Viney, z nichž každý pochází z jiného vinařství a odrůdy vinné révy. Sada je od začátku listopadu k dostání exkluzivně v limitovaném množství na online supermarketu Rohlík. 

Degustační sada má připomenout tradici výroby a pití hroznového moštu a podpořit tak české i slovenské vinohradníky a vinaře. „Značka Vinea chce aktivně podpořit lokální dodavatele a producenty. Vinohradnictví a pěstování hroznů má v našich zemích obrovskou tradici, na kterou můžeme být právoplatně hrdí,“ komentuje Ľubica Mieresová, manažerka značky Vinea.

Kumšt Moštu doprovází kampaň na sociálních sítích, do které se zapojily influencerky – slovenská herečka Mária Bartalos a česká herečka Sabina Rojková –, které provedly fanoušky procesem výroby hroznového moštu a představily vinařské řemeslo i jednotlivé vinice, z nichž sada Kumšt moštu pochází. 

Limitovaná edice degustační sady Vinea Kumšt moštu je přírodní nápoj s obsahem 30 % hroznového moštu, zcela bez přidaného cukru. Tři odrůdy hroznového moštu jsou spojené s extraktem z bylinek, další tři s ovocnou šťávou. Sada obsahuje bílé i červené odrůdy a jedno rosé a vedle pěti variant perlivých nápojůje zde zastoupena i jedna neperlivá varianta.

Jednotlivé druhy pocházejí z Biovinařství Marcinčák z Mikulova (Ryzlink rýnský s levandulí), z Vinných sklepů Kutná hora (Svatovavřinecké s malinami), ze strážnického vinařství Žerotín (Solaris s květy černého bezu), dále ze slovenského vinařství Brhlovce (Frankovka s arónií), ze sopečné vinice Čajkov (Pesecká leánka s kopřivou) a z vinařství Bažalík ze Svätého Juru (Svatovavřinecké rosé se šípkem).

-stk-