Vztahy SPIR se státní správou nově řeší Filip Dotlačil

úterý, 9. listopadu 2021, 12:25 Aktuality, Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Profesní internetové sdružení SPIR má nového public affairs manažera Filipa Dotlačila.

Filip Dotlačil, zdroj: SPIR

Filip Dotlačil, zdroj: SPIR

Vztahy Sdružení pro internetový rozvoj (SPIR) se státní správou řeší od září Filip Dotlačil. Dosud působil na straně public affairs (PA) agentur. V rámci sdružení chce navázat na dřívější aktivity SPIR a prosazovat podmínky pro zdravý rozvoj českého digitálního průmyslu na evropské i tuzemské úrovni.

Ve SPIR bude mít na starost veškerou komunikaci se státní správou, s dalšími stakeholdery a rovněž s regulačními úřady i zástupci evropských institucí. V relevantních oblastech PA bude spolupracovat také s IAB Europe, jejímž členem SPIR je.

Filip Dotlačil vystudoval Fakultu bezpečnostních studií UK a během studia absolvoval stáže na Velvyslanectví ČR v Lotyšsku a v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR, kde pracoval jako asistent poslance. Následně působil v public affairs agenturách Grayling a Chronos Consulting, kde se věnoval digitální agendě a získal vhled do byznysu velkých online společností známých pod zkratkou GAFA (Google, Apple, Facebook a Amazon). 

Sdružení pro internetový rozvoj (SPIR) v České republice 20 let zastupuje nejvýznamnější hráče české internetové ekonomiky z řad vydavatelů, mediálních agentur a technologických firem s obratem vyšším než 37 miliard korun ročně. 

-mav-